PGA Championship – Round Two

Tournytt

Därför valde Rory McIlroy TaylorMade

Rory McIlroy valde TaylorMade som utrustningstillverkare efter många tester. Men det var inte en viss klubba som gjorde att han valde den tillverkaren...

Text: Jesper Johansson • 2017-09-19 Uppdaterad 2019-12-12

När Nike i augusti 2016 meddelade att de slutar tillverka golfutrustning var det många proffs som bytte till andra tillverkare.
En av dem var Rory McIlroy.

Men att byta till TaylorMade, som han till slut gjorde, var inte självklart.

Här är Rory McIlroys nya utrustning

Ganska snart efter att Nike lämnat utrustningsbranschen började Rory McIlroy använda TaylorMades drivers och woods. De klubborna fick dock lämna bagen för att istället ersättas av Callaway-utrustning under våren. Samtidigt som nordirländaren testade Callaways utrustning meddelade han att 2017 skulle vara ett år då han inte skulle binda sig till en specifik utrustningstillverkare, utan testa utrustning från flera företag.
Så blev det dock inte.

I podcasten No Laying Up berättar fyrfaldige majorvinnaren att allt började på Augusta National, där den forne världsettan hade problem.
– Jag hade väldigt stora problem med vinden på Augusta och jag kände att jag behövde ta ett beslut. Jag gillade det mesta av TaylorMades utrustning, men det var inte klubborna som var avgörande, säger Rory McIlroy. 

Men vad var det som påverkade beslutet då?
Jo, bollen.
– Det var den stora anledningen till mitt val. När jag slog TaylorMades TP5x kände jag direkt att den var rätt för mig. Den betedde sig som jag ville i vinden.


Text: Jesper Johansson • 2017-09-19
TournyttBollarRory McIlroyTaylorMadeTournyttUtrustning
Scroll to Top