Tidigare världsettan avslutar karriären i veckan

Ai Miyazato gör sin sista professionella start i veckan. Samtidigt kan Lexi Thompson bli världsetta, vilket Miyazato tidigare var.

Tidigare världsettan avslutar karriären i veckan
Ai Miyazato gör sin sista tävling. Lexi Thompson siktar på att bli ny världsetta. //Foto: Getty Images

Forna världsettan, Ai Miyazato, gör sin sista professionella tävling i veckan. Japanskan som vunnit tävlingen i Evian vid två tillfällen (innan det blev en major) är med i årets sista major och sa innan den här säsongen att det här skulle bli hennes sista år på touren.
Anledningen till att 32-åringen slutar är att hon tappat motivationen som krävs för att hålla den kvalitet i spelet.

Vad som sker efter året återstår att se.
– Jag vet inte vad jag ska göra. Jag tar med flit inget beslut för jag vill inte att mitt fokus ska vara på annat än sporten till dess att karriären är över. Jag vill njuta av allt som händer, sa Miyazato under en presskonferens inför veckans Evian Championship.

Vem som är världsetta efter veckans major är inte helt klart. Just nu är So Yeon Ryu drottning i golfvärlden. Men en spelare kan vid ett bra resultat ta över tronen: Lexi Thompson.

Amerikanskan vann förra veckans tävling i Indianapolis och har därför en matematisk chans att bli ny världsetta. För att hon ska bli det måste hon sluta minst fyra i majortävlingen.

Blir Lexi Thompson ny världsetta?
Ja
38
11
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!