5de42fee2a981

Tournytt

Lindberg vill att allt ska klicka

Pernilla Lindberg är i Frankrike för att spela årets sista major. Under Evian Championship hoppas hon att bitarna ska falla på plats.

Text: Jesper Johansson • 2017-09-14 Uppdaterad 2019-12-12
Lindberg vill att allt ska klicka

Pernilla Lindberg flög från USA till Frankrike under söndagsnatten och har sedan måndag morgon haft fullt upp. Trots jetlag har hon fått in både träning och inspel och hon tycker det är kul att vara tillbaka för att spela Evian Championship.
– Jag trivs väldigt bra på banan. Den är ganska tuff och ganska lång. Det är kyligt och blött här men jag har bra minnen härifrån. Hittills har jag inte haft några topplaceringar men har alltid varit med stabilt här, säger Lindberg till svenskgolf.se/wp.

Då startar svenskorna i majorn

Och att banan är tuff är det många som skriver under på. Tourkollegorna Madelene Sagström menar att greenerna är luriga och Anna Nordqvist säger att det långa spelet måste vara bra. Det är något som Pernilla Lindberg håller med om.
– För ett bra resultat måste jag hålla bollen i spel från tee. Ruffen är väldigt tjock och saftig. Puttningen har jag en hög lägstanivå på, men järnslagen har varierat de senaste veckorna.

Så sänds säsongens sista major

Hur känns dit eget spel?
– Det är lite upp och ned. Det kändes bra under sensommaren, men har varit lite sämre senaste veckorna. Vissa delar känns riktigt bra, andra lite sämre.
– Men det bra spelet finns där, absolut. Men det har inte riktigt klickat.

Vad har du för mål i veckan?
– Jag har inget resultatmål utan kommer gå ut och jobba med mina processer och göra de så bra som möjligt. Det kommer leda till bra resultat, säger Lindberg.

Förutom Pernilla Lindberg finns fyra svenskor med i startfältet. Anna Nordqvist, Madelene Sagström, Caroline Hedwall och Johanna Gustavsson.


Text: Jesper Johansson • 2017-09-14
TournyttEvian ChampionshipPernilla LindbergTournytt
Scroll to Top