Sagström: ”Jag känner ett annat lugn”

Efter Solheim Cup-debuten spelar nu Madelene Sagström majorn Evian Championship för första gången.

Sagström: ”Jag känner ett annat lugn”
Madelene Sagström ser fram emot sin debut i majorn Evian Championship. //Foto: Göran Söderqvist

Madelene Sagström fick ett av kapten Annika Sörenstams wild cards till Europas Solheim Cup-lag.
I matchen mot USA fick Madelene Sagström chansen tre gånger, och efter två inledande förluster blev det seger i singeln mot Austin Ernst.
Efter Solheim Cup spelade Enköpingsstjärnan tävlingar i Ottawa (delad 39:a) och Portland (missad cut).
– Jag spelade inte så bra de veckorna och vilade förra veckan. Jag börjar känna mig återhämtad och taggad att gå ut och spela igen. Formen är på väg i rätt riktning, säger Madelene Sagström till Svenskgolf.se.

Den här veckan arrangeras säsongens sista major. Årets hittills bästa svenska placering i majors är Anna Nordqvists delade sjunde plats i British Open. Det är också den enda topp-10 som de tolv svenskor som i år startat i majors har presterat.
Anna Nordqvist (ANA Inspiration) och Madelene Sagström (KPMG Womens PGA Championship) har båda också varit på delad elfte plats.
Nu gör Madelene Sagström sin debut i Evian Championship.
– Det är häftigt att jag spelat mig in i den sista majorn för säsongen. Känns riktigt coolt och jag är grymt glad över att vara här.

Hur ser du på Evian Championship som major?
– Det är den major som jag har haft svårast att tänka på hur det ska vara att spela. British Open har jag spelat i England och Skottland – det var rätt nära. Jag har spelat US Open två gånger och KPMG Womens PGA Championship antog jag skulle vara rätt likt US Open. ANA Inspiration har jag inte spelat.
– Evian känns helt annorlunda, vi spelar väldigt nära alperna – i stort sätt på ett berg. Jag känner ett annat lugn, det är mysigt ställe.

Fem svenskor finns med i Evian Championship, förutom Madelene Sagström, även Anna Nordqvist, Pernilla Lindberg, Caroline Hedwall och 24-åriga majordebutanten Johanna Gustavsson från Örebro. 

Dessutom är Dani Holmqvist första reserv. 

Sagström blir bästa svenska!
Ja
16
7
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!