Hedwall: ”Jag slår bollen väldigt bra”

Caroline Hedwall har en skön känsla inför årets sista major som spelas i veckan. Trots att hon har problem med puttningen.

Hedwall: ”Jag slår bollen väldigt bra”
Caroline Hedwall tränar med puttgurun Jon Karlsen inför Evian Championship. //Foto: Göran Söderqvist

Caroline Hedwall har en skön känsla inför veckans major. Evian Championship är en tävling som svenskan trivs att komma tillbaka till och förhoppningsvis lämnar hon Frankrike med ett bra resultat.
– Det är alltid härligt att komma till Evian. Det är ett fantastiskt ställe med härlig utsikt och vi blir väl omhändertagna. Det är en härlig bana att spela, så jag ser jättemycket fram emot veckan, säger Caroline Hedwall.

 

Det långa spelet har enligt Caroline Hedwall varit väldigt bra de senaste veckorna. Men puttningen har inte varit helt hundra. Därför valde hon att testa en ny putter förra veckan. Det var ett experiment hon fick ångra.
– Jag missade cutten med ett slag vilket kändes lite surt. Jag gjorde ett test med en ny putter som blev rätt misslyckat så nu är den gamla klubban tillbaka. Så jag tränar extra på puttningen under veckan och hoppas att det ska stämma på torsdag när allt börjar.

Att prioritera puttningen kanske är rätt beslut för Hedwall, då hon menar att det långa spelet sitter där det ska.
– Det känns bra. Jag slår bollen väldigt bra och tycker att jag spelat stabilt de senaste veckorna, säger Hedwall.

Caroline Hedwall spelar tillsammans Cydney Clanton och Sandra Gal under de första två rundorna. Här kan du se alla svenskors starttider.

Förutom Caroline Hedwall spelar svenskorna Madelene Sagström, Pernilla Lindberg, Johanna Gustavsson och Anna Nordqvist.

Dani Holmqvist är första reserv i tävlingen.

Heja Hedwall!
Ja
49
6
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!