5de4308b39859

Tournytt

Svensk segrare på Challenge Tour

Oscar Lengdén visade upp ett fantastiskt spel när han tog hem sin första seger på challenge-touren.

Text: Erik Hallberg • 2017-09-10 Uppdaterad 2019-12-12

Oscar Lengdén gick in i söndagens spel av Brigestone Challenge tolv “poäng” bakom täten. Poängsystemet är en del av ett nytt format som Challenge Tour använde sig av den här veckan.

Poängssytemet fungerade så att resultatet på varje hål omräknas till poäng och det är dessa poäng som avgör placeringarna istället för scoren. Till exempel gav en birdie två poäng samtidigt som en bogey bara gav -1 poäng. Således lönar det sig att satsa lite extra och jaga birdies.

Så här fördelades poängen under veckan:

 

Svensk segrare på Challenge Tour
Poängsystemet i veckans tävling.

Lengdén kom in i tävlingen med en fin form efter förra veckans delade femteplats på europatouren.

Redan under de första nio hålen plockade Lengdén viktiga poäng när han rullade i tre birdies. Svensken tog in ytterligare lite på täten med birdies på hål 10 och 12 men det var under avslutningen som Lengdén verkligen lyfte på leaderboarden.Birdies på både hål 16 och 17 följdes upp av en eagle på det avslutande hålet.

Segern är Lengdéns första på challenge-touren, men från början var det inte ens säkert att han skulle komma till Luton för tävlingen. Efter femteplatsen i Prag hade svensken nämligen kvalat in till veckans tävling i Schweiz på europatouren.

– Det visade sig vara ett riktigt bra beslut att komma hit. Jag hade en riktigt bra vecka i Prag så mitt självförtroende var på topp och jag ville till ET-tävlingen i Schweiz för att få erfarenheten därifrån. Men samtidigt hade jag inte spelat så bra på challenge-touren det här året, säger Lengdén, som alltså valde tävlingen i Luton  i stället för tävlingen i Schweiz för att få extra poäng till CT-rankingen, till europeantour.com.

Segern betyder att Lengdén klättrar till en fjortondeplats på Road to Oman-rankingen.

Se Lengdens avgörande putt här:


För svensk del spelade Christofer Blomstrand  också riktigt fin golf under veckan. Blomstrand slutade på en fin delad fjärdeplats.

 

Se toppen av resultatlistan här:

Svensk segrare på Challenge Tour

Text: Erik Hallberg • 2017-09-10
TournyttChallenge TourOscar LengdénTournytt
Scroll to Top