Porsche European Open – Day One

Tournytt

Trots febern – Björk med i toppen

Alexander Björk har trots sjukdom satt sig i en fin position i Schweiz. Efter två varv är svenske rookien på en fjärdeplats.

Text: Jesper Johansson • 2017-09-08 Uppdaterad 2019-12-12

Alexander Björk startade veckans European Masters med en 68-rond på torsdagen. Under fredagen följde han upp det resultatet med en läcker 65-rond. Växjö-sonen gjorde sex birdies och en bogey under varvet och var nöjd med resultatet efteråt.
– Jag hade inga direkta förväntningar på mig själv inför den här veckan då jag haft feber och en förkylning sedan i tisdags. Så jag är riktigt glad att det gått så bra hittills, säger Björk till svenskgolf.se/wp.

Det fina resultatet gör att han i skrivande stund är på en delad fjärdeplats tillsammans med bland annat Tyrrell Hatton. Rundan under fredagen var mer eller mindre felfri.
– Det finns alltid saker att förbättra men inget specifikt som varit mindre bra, eller extra bra. Det känns som att det bara är att försöka köra vidare nu i helgen.
– Det känns lite bättre i kroppen i dag och förhoppningsvis släpper det lite till inför morgondagens spel, säger Björk angående sjukdomen.

When you open the curtains in the morning and this is what's behind #tourlife

Ett inlägg delat av Alexander Björk (@alexxanderbjork)

Det är ditt första år på touren och det har gått riktigt bra. Vad beror det på?
– Jo, absolut har det gått bra i år. Hård träning under väldigt lång tid och tålamod till att tro på det jag gör  skulle jag säga är de största faktorerna till framgången.

Vad har du för förhoppningar under resten av säsongen?
– Jag vill kunna vara med uppe i toppen av många tävlingar och förhoppningsvis knipa en seger. Jag är inte riktigt nöjd med spelet och resultaten de sista två månaderna med många placeringar runt 30:e plats och dåligt med tätkänningar.
– Så det känns riktigt kul att vara på rätt väg och vara med i toppen igen med en bra position inför helgen, säger European Tour-rookien.

Här är en aktuell ledartavla från Schweiz.


Text: Jesper Johansson • 2017-09-08
TournyttAlexander BjörkEuropean TourTournytt
Scroll to Top