Dell Technologies Championship – Round Three

Tournytt

Justin Thomas i delad ledning efter starkt tredjevarv

Justin Thomas utnyttjade tredjevarvet av veckans Dell Technologies Championship på bästa sätt då han klättrade 14 platser och nu är i delad ledning.

Text: Jesper Johansson • 2017-09-04 Uppdaterad 2019-12-12

Få spelare är lika bra på att gå lågt som Justin Thomas. Den senaste majorvinnaren visade under söndagen, den här veckans tredje speldag, varför han tidigare i år slog rekord i US Open och varför han redan vunnit vid fyra tillfällen.

Med birdies på hål 1, 4, 6 och 9 började han dagen bra. Med ytterligare birdies på hål 10, 12, 14 och 17 avslutade han en enastående runda – åtta under par.
Efteråt var han nöjd med sitt spel:
– Jag slog bollen riktigt bra och var tålmodig. Jag var bra från tee och det är galet att jag gick så här lågt och ändå bara gick par 5-hålen på par.
– Men jag är förstås väldigt nöjd.

Och att han är nöjd kan man förstå, då han under söndagen klättrade 14 platser och är på en delad förstaplats tillsammans med Marc Leishman. Ofta ser vi spelare som efter en majorseger tappar lite av sitt spel. Men Justin Thomas har inte gjort det, och han tror det har att göra med att vinsten av PGA Championship inte riktigt sjunkit in.
– Jag hade inte riktigt tid att njuta av majorvinsten. Efter segern var det tre dagar av media och sedan var det dags att göra sig redo för slutspelet.
– Jag kommer njuta av segern senare, just nu är jag här för att spela så bra som möjligt och förhoppningsvis vinna, sa Thomas efter sin runda.

David Lingmerth lyckades inte klara cutten och har därmed semester, då han inte längre är kvar i slutspelet. Jonas Blixt är den andre svensken som deltar i veckans tävling. Han gick under söndagen ett över par och har därmed en hel del att göra under måndagen om han ska få en biljett till nästa tävling i Chicago. 70 spelare får vara med i tävlingen. Jonas Blixt är just nu rankad 86:a.


Text: Jesper Johansson • 2017-09-04
TournyttJustin ThomasPGA TourTournytt
Scroll to Top