Canadian Pacific Women’s Open – Final Round

Tournytt

Stacy Lewis i fortsatt ledning

Amerikanskan Stacy Lewis har chansen att ta sin första seger sedan 2014. Och det är i tävlingen då hon ska skänka alla pengar till välgörenhet för sin hemstad – Houston.

Text: Jesper Johansson • 2017-09-03 Uppdaterad 2019-12-12

Inför veckans tävling meddelade Stacy Lewis att hela hennes prischeck kommer att doneras till arbetet med Houstonkatastrofen. Amerikanskan är bosatt i staden sedan hon var elva år gammal och har därför annat att tänka på än golfen den här veckan.

Men som hon spelar just nu ser det ut som att hon lämna Portland och veckans LPGA Tour-tävling med den största prischecken av alla. På lördagen gick hon runt på 65 slag, sju under par, och leder därför med tre slag.
– Jag har varit väldigt motiverad den här veckan, men jag har också känt mig extremt lugn. Alla som har sett mig spela vet att det inte är helt normalt, sa Lewis efter lördagsrundan.
– Det har varit något slags lugn hos mig den här veckan. Jag har inte varit oroad över någonting och bara spelat riktigt bra.

Senast Stacy Lewis vann på touren var 2014. Att hon ska lyckas just den här veckan kräver fortfarande hårt jobb, menar amerikanskan.
– Jag vet att det var ett tag sedan jag vann. Alla pratar om det. Själv känner jag att jag de senaste månaderna spelat riktigt bra golf.
– Formen har varit nära toppen. Jag har spelat lite bättre den här veckan bara, sa Lewis.

För de svenska spelarna är betyget godkänt, men inte mycket mer. Dani Holmqvist är bästa blågula spelaren. Efter en 70-rond på lördagen är hon totalt sex under par, på en delad 26:e plats. Ett slag bakom henne hittar vi Caroline Hedwall.

Pernilla Lindberg gick ett över par på lördagen och är därmed ett under par totalt.


Text: Jesper Johansson • 2017-09-03
TournyttLPGA TourStacy LewisTournytt
Scroll to Top