THE NORTHERN TRUST – Round 4

Tournytt

Spieth inspirerades av Tom Brady – bytte till NFL-stjärnans diet

Om Jordan Spieth vill att golfkarriären ska fortgå i många år framöver bör han kanske byta diet. Han har testat Tom Bradys sätt att äta på, men det var svårt för 24-åringen.

Text: Jesper Johansson • 2017-09-01 Uppdaterad 2019-12-12

En av golfens största stjärnor, Jordan Spieth, har sedan en tid varit vän med en av den amerikanska fotbollens största stjärnor. Tom Brady är precis som Jordan Spieth sponsrad av Under Armour och det är därigenom de båda blivit vänner.

New England Patriots quarterback har vunnit Super Bowl vid fem tillfällen och anses av många vara den bästa spelaren genom tiderna. 40-åringen är trots sin ålder fortfarande en av de bästa i världen och mycket av det har att göra med hans intensiva träning – och kosthållning.

Och just dieten är något som Jordan Spieth har inspirerats av. Trefaldige majorvinnaren har testat maten som Brady äter.
– Jag vet att maten är bra för mig. Men jag är inte riktigt så bra på att äta som han är. Jag tror inte att han var det i min ålder heller, säger Spieth.

Så bra är de bästa golfarna i NFL

Kanske är det så att dieten just nu inte fungerar för Spieth då den är extrem.

80 procent av vad Tom Brady äter är grönsaker. Grönsakerna måste vara organiskt odlade. Och förutom det äter han bönor och quinoa. 20 procent av dieten är proteinbaserad. Han äter bara kött från djur som ätit gräs och inget annat. Då och då äter han anka. Om han äter fisk är det bara vild lax som gäller.

Det är också en hel del som Tom Brady utesluter från sina måltider. Vitt socker, mjöl och olivolja är några av sakerna han inte längre äter. Det salt han äter kommer från Himalaya.

Tom Brady äter heller inte tomater, paprika, svamp eller äggplanta – då de ökar risken för inflammation i kroppen. Dessutom struntar Tom Brady i alla mejeriprodukter och intar inget koffein.

Den strikta dieten kan förstås vara ett bekymmer, men att ha Brady som supporter betyder mycket för 24-årige Jordan Spieth.
– Det är otroligt att ha honom på min sida. När han hejar på dig känns det annorlunda. Det är speciellt.

Den amerikanska fotbollssäsongen startar nästa vecka. På torsdagen tar Tom Bradys New England Patriots emot Kansas City Chiefs hemma i Boston. Kanske har hans vän Jordan Spieth då lämnat staden med ytterligare en seger – och en striktare diet.


Text: Jesper Johansson • 2017-09-01
Tournytt19:e håletJordan SpiethPGA TourTournytt
Scroll to Top