PGA Championship – Round Three

Tournytt

Lingmerth vidare i FedEx Cup

David Lingmerth säkrade under söndagen en plats i nästa veckas tävling i FedEx Cup-slutspelet.

Text: Erik Hallberg • 2017-08-28 Uppdaterad 2019-12-12

Inför veckans tävling, The Northern Trust, var förutsättningarna glasklara för David Lingmerth. Svensken var piskad att klättra till en topp-100-placering i FedEx Cup-rankingen för att få fortsätta spela i slutspelet nästa vecka. 

Med tre rundor spelade såg det mycket lovande ut för svensken men en skakig inledning på söndagens rond gjorde att det hela blev en nagelbitare hela vägen in i mål.

Lingmerth tappade placeringar när han gjorde en dubbelbogey på det femte hålet och inte blev det bättre av att dubbelbogeyn följdes upp av tre raka dubbelbogeys på de efterföljande hålen.

Som tur var höjde sig Lingmerth under de avslutande nio hålen och kunde till sist registreras för en 73-runda, tre över par. Det räckte till en delad 29:e plats i veckans tävling och en klättring från 103:e till 87:e plats i FedEx Cup-slutspelets ranking.

– Jag tycker att jag spelade ganska stabilt i dag. Dubbelbogeyn var egentligen bara ett resultat av klantiga misstag. Det enda slaget jag tycker var riktigt dåligt i dag var på åttan och då blev det också en bogey där. Det ska bli riktigt kul att få spela även nästa vecka, säger Lingmerth till pgatour.com.

Även Henrik Stenson (22:a) och Jonas Blixt (84:a) finns med när FedExCup-slutspelet rullar vidare. 

De 30 främsta får till slut spela Tour Championship på East Lake i Atlanta. 


Text: Erik Hallberg • 2017-08-28
TournyttDavid LingmerthPGA TourTourfinalen FedEx-cupTournytt
Scroll to Top