The Northern Trust – Round Three

Tournytt

Spieth i ensam ledning inför söndagen

Jordan Spieth går mot seger i FedEx Cup-slutspelets första tävling.

Text: Erik Hallberg • 2017-08-27 Uppdaterad 2019-12-12

Jordan Spieth är känd för att vara en fantastisk puttare. Efter tre dagars spel av veckans tävling är det svårt att inte hålla med. 

Amerikanen har på tre rundor samanlagt satt puttar på 100 meter, en smått otrolig siffra med tanke på att han var 99:e i fältet i antal puttar efter en runda. Spieth själv menar att han lärde sig greenernas snabbhet efter 27 spelade hål.

– På det andra varvets nionde green kände jag direkt att jag inte hade slagit puttarna hårt nog. Jag vände mig om till min caddie och sa som det var; “Jag måste bara öka farten på puttarna”, säger Spieth till pgatour.com.

Spieth menar att han hellre hade puttat bra i 72 hål men att det finns en fördel med att kunna hitta puttningen mitt i spelet också.

– Jag önskar att jag var mer neutral i min puttning, men samtidigt är det en fördel att jag kan slå på den där knappen, säger Spieth.

Under lördagens runda gick Speth runt på 64 slag, sex under par. Det räcker för att gå in i söndagen med en ledning på tre slag ned till närmast jagande Dustin Johnson som ligger tre slag efter Speth. 

Ytterligare två slag bakom Johnson hittar vi en namnstark kvartett av spelare; Jon Rahm, Matt Kuchar, Paul Casey och den regerande mästaren Patrick Reed.

Bäste svensk är David Lingmerth på en delad 17:e plats. Henrik Stenson ligger på en delad 22:a plats.

Toppen av leaderboarden hittar ni här:

 

Spieth i ensam ledning inför söndagen

Text: Erik Hallberg • 2017-08-27
TournyttJordan SpiethPGA TourTournytt
Scroll to Top