The Masters – Round One

Tournytt

Augusta Nationals ordförande går i pension

Billy Payne kommer till hösten att avgå som ordförande för Augusta National.

Text: Jesper Johansson • 2017-08-24 Uppdaterad 2019-12-12

Augusta Nationals ordförande, Billy Payne, har meddelat att han avgår. Payne som varit ordförande för klassiska golfklubben och chef över The Masters sedan 2006 meddelade på onsdagen att han till hösten ska pensionera sig. Istället ska tidigare USGA-presidenten Fred Ridley bli ordförande för klubben.

Under sina elva år som ordförande för Augusta National Golf Club har Payne lyckats förändra en hel del inom golfen i stort men också för klubben.

Han var en bidragande faktor till att tävlingen Asia-Pacific Amateur skapades. Dessutom var han med i uppstarten av Latin America Amateur och Drive, Chip and Putt Championship – för att på så sätt göra så att sporten växer i nya dlear av världen.
– Det privilegium jag upplevt som ordförande för Augusta National och The Masters var mycket större än vad jag kunde föreställa mig. Lika svårt som det är att förbereda dig för de unika ansvarsområdena och de viktiga besluten som kommer med positionen, har det varit svårt att förutse de många tillfällena av glädje och fina vänskaper som varit den ultimata vinsten av mitt arbete, sa Payne i ett pressmeddelande.

Under Billy Paynes tid som ordförande för Augusta National blev för första gången kvinnor tillåtna att bli medlemmar. 


Text: Jesper Johansson • 2017-08-24
TournyttAugusta NationalTournyttUS Masters
Scroll to Top