Wyndham Championship – Round Two

Tournytt

Stenson stark i hettan

"Det känns som att jag spelat tio dagar i rad i en bastu"

Text: Martin Strömberg • 2017-08-18 Uppdaterad 2019-12-12

Henrik Stenson lyckades inte riktigt följa upp första dagens 62:a men en stabil 66:a andra ronden är inte fy skam.

Särskilt inte då årets Wyndham Championship spelas i 35 graders fuktig värme och många spelare var märkbart irriterade och hade problem att få på och av handskarna i fukten.

– Det är brutalt. Det känns som att jag spelat tio dagar i rad i en bastu, sa Stenson efter andra ronden på Sedgefield CC.

Efter en bogeyfri förstadag tvingades Stenson ta en bogey efter att ha fått en halvflyer från ruffen på 18:e, hans nionde för dagen. Sedan följde tre birdies på vägen hem.

– Det är väl på rätt väg helt klart, berättar Henrik för Svensk Golf.

Den här veckan har Stenson plockat ut drivern och spelar med en strongloftad spoon, sin högt älskade träfyra samt en järntvåa. Allt för att hitta så många rätta positioner på fairway som möjligt.

– Våra mål på den här banan ligger mellan 270 och 300 yards och då passar de här klubborna bäst. Jag slog drivern bra förra veckan så det är rent strategiskt, men om det inte börjar blåsa ordenltigt så får den nog vila sig i skåpet i omklädningsrummet resten av helgen, sa Stenson efteråt.

Till helgen hoppas han kunna fortsätta spela bra och en seger skulle lyfta honom till en 23:e plats på FedEx-rankingen inför slutspelet som börjar nästa vecka.

Stenson har ju som bekant ganska angenäma FedEx-minnen från 2013, och 2015 för den delen, vilket han berättar en del om i intervjun i klippet nedan.

– Jag spelade inte lika bra idag som igår och framförallt på pro-am:en. Jag hade väl några puttar som kunde ha trillat i men å andra sidan kom jag undan några gånger när jag missade från tee. Så jag är nöjd med resultatet så här långt, sa Stenson till tourens hemsida.

När andra ronden spelats klart är Stenson ensam trea, ett slag bakom amerikanerna Ryan Armour och Webb Simpson.

De två andra svenskarna, Jonas Blixt (-2) samt Carl Pettersson (+1) ute på banan, ser ut att missa kvalgränsen.



Text: Martin Strömberg • 2017-08-18
TournyttHenrik StensonPGA TourTournytt
Scroll to Top