Äntligen, Justin! – Thomas vann PGA Championship

Slipper vara avundsjuk på Spieth

Äntligen, Justin! – Thomas vann PGA Championship
Justin Thomas med den massiva Wanamaker-trophy efter segern på Quail Hollow// Foto: Getty Images

På Erin Hills hade han en jättehans men avslutade svagt i US Open.

Igår på Quail Hollow fick Justin Thomas jobbet gjort bättre. Han vann PGA Championship trots att han fick exakt den öppning på slutronden som han inte ville ha.

– Första slaget på en avslutningsrond i en major är lite speciellt och jag trodde att jag slagit en perfekt drive. Det var 315 meter till bunkern och jag trodde aldrig att jag skulle nå den och sedan låg bollen lite nere i sanden så jag kunde inte få bra kontakt. Det var irriterande men jag hade ändå en bra känsla efter bogeyn där.

Han kontrade direkt med en birdie på hål nummer två och sedan lämnade aldrig Thomas täten. Han spelade ihop med japanen Hideki Matsuyama och de sporrade varandra framåt.

– Det känns som att han haft kanonform i ett helt år och är en fantastisk spelare. Men jag litar på mitt spel och vet att jag kan slå de flesta när jag spelar bra och jag är förvånad över att jag inte blev mer nervös under slutet av ronden.

Hans vänskap med Jordan Spieth och Rickie Fowler är något som alla känner till eftersom alla tre är ganska öppna med att dela med sig via sociala medier. Och efter Spieths framgångar kan Thomas nu själv stoltsera med en majortitel, något som han längtat efter länge.

– Ja, hela livet sedan jag började spela golf och det är klart att jag varit lycklig för Jordans skull när han vunnit och jag är säker på att han känner likadant för mig. Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte varit avundsjuk, det är inget att hymla med, och att få vinna en major är verkligen en dröm som gått i uppfyllelse.

PGA Championship avgjordes helt när Thomas slog upp en järnsjua till fem meter på tuffa 17:e och birdien där gav honom tre slags ledning och det är skönt eftersom 18:e kan vara ett av de absolut svåraste avslutningshålen som spelarna möter på hela året.

– Jag tittade på leaderboarden och såg att Kevin (Kisner) gjort en bogey och jag har spelat avslutningshålen bra hela veckan. När jag fick in wedgen på green så förstod jag att det var klart.

På delad andraplats kom italienaren Francesco Molinari, amerikanen Patrick Reed och sydafrikanen Louis Oosthuizen, två slag bakom Thomas.

 

Thomas kommer att vinna fler majors
Ja
66
7
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.