PGA Championship – Round Three

Tournytt

Stenson fortsätter att klättra

Ännu en bra rond av svensken

Text: Martin Strömberg • 2017-08-13 Uppdaterad 2019-12-12
Stenson fortsätter att klättra

Det verkar onekligen som att Henrik Stenson hittat ett sätt att hantera Quial Hollow.

Efter en blygsam inledningsrond på 74 slag har han nu två riktigt stabila varv som lyft honom till en delad 18:e plats inför sista ronden.

För andra dagen i rad gick Stenson på 70 slag (-1) och han har framförallt spelat den tuffa avslutningen stensäkert. På tre ronder har han åtta par och bara en bogey på hålen 16-18, där så många andra tappar mängder av slag.

Det är framförallt tee till green som Stenson har glänst och han har tjänat nästan åtta slag mot fältet i den kategorin under de tre första ronderna.

Att nå ledande Kevin Kisner blir troligen svårt – avståndet är åtta slag – men Stenson har definitivt en topplacering inom räckhåll och en avslutningsdag i en major kan innebära stora förändringar.

Alex Norén hade en lite tuffare dag på Quail Hollow och gick fyra över par. Han gjorde bland annat dubbelbogey på korthålet 13:e och delar nu 59:e plats.

David Lingmerth fick en rivstart på lördagen med fyra birdies på första nio. Tyvärr fick han notera en dubbelbogey på sista hålet och fick nöja sig med par för ronden. Lingmerth är delad 37:a inför sista dagens spel.

 


Text: Martin Strömberg • 2017-08-13
TournyttAlexander NorenDavid LingmerthHenrik StensonKevin KisnerPGA ChampionshipTournytt
Scroll to Top