Stenson fortsätter att klättra

Ännu en bra rond av svensken

Stenson fortsätter att klättra
Henrik Stenson har tjänat nästan åtta slag mot fältet från tee till green // Foto: Getty Images

Det verkar onekligen som att Henrik Stenson hittat ett sätt att hantera Quial Hollow.

Efter en blygsam inledningsrond på 74 slag har han nu två riktigt stabila varv som lyft honom till en delad 18:e plats inför sista ronden.

För andra dagen i rad gick Stenson på 70 slag (-1) och han har framförallt spelat den tuffa avslutningen stensäkert. På tre ronder har han åtta par och bara en bogey på hålen 16-18, där så många andra tappar mängder av slag.

Det är framförallt tee till green som Stenson har glänst och han har tjänat nästan åtta slag mot fältet i den kategorin under de tre första ronderna.

Att nå ledande Kevin Kisner blir troligen svårt – avståndet är åtta slag – men Stenson har definitivt en topplacering inom räckhåll och en avslutningsdag i en major kan innebära stora förändringar.

Alex Norén hade en lite tuffare dag på Quail Hollow och gick fyra över par. Han gjorde bland annat dubbelbogey på korthålet 13:e och delar nu 59:e plats.

David Lingmerth fick en rivstart på lördagen med fyra birdies på första nio. Tyvärr fick han notera en dubbelbogey på sista hålet och fick nöja sig med par för ronden. Lingmerth är delad 37:a inför sista dagens spel.

 

Det blir en topp tio
Ja
120
12
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!