Bara en majorsegrare bland de 15 främsta

Ska det bli ännu en förstagångssegrare?

Bara en majorsegrare bland de 15 främsta
Beware of the injured golfer, Louis Oosthuizen är den enda i toppen som vunnit en major // Foto: Getty Images

Louis Oosthuizen är delad fyra, och därmed den enda som vunnit en major tidigare i det absoluta toppskiktet av PGA Championship.

Nästa spelare med en major i ryggsäcken är Jason Day (d16) och sedan vår egen Henrik Stenson (d18). 

Alla vet hur svårt det är att lyckas knyta ihop sin första major och spelare som ledande Kevin Kisner och tvåan Chris Stroud är oskrivna kort i det sammanhanget.

– Jag hade kunnat skaka av en del spelare om jag avslutat bra idag. Nu kommer det att bli en stentuff avslutningsdag men jag har en bra position och det vore en dröm att få lyfta pokalen i morgon, sa Kisner efter sin rond på 72 slag.

Flera av de spelare som betraktas som potentialla majorsegrare ligger och lurar strax bakom Kisner. Hideki Matsuyama är bara ett slag baom och kan bli den första japanska spelaren som vinner en herrmajor.

– Jag är besviken på hur jag spelade idag och mitt spel har inte varit på topp alls den här veckan. Därför är jag väldigt nöjd med att bara vara ett slag från ledningen, sa Matsuyama efter ronden.

En som däremot lämnade Quail Hollow nöjd efter tredje ronden var amerikanen Justin Thomas. Han gick på 69 slag och är delad fyra, bara två slag från ledande Kisner, trots att spelet inte var på topp.

– Det känns bra att kunna producera en vettig rond trots att jag egentligen hade mitt B-spel eller kanske till och med C-spel där ute idag. Det innebär att jag utvecklats som spelare. Det är det som Tiger och andra stora spelare gör så bra, de kan vinna tävlingar utan att spela på sin högsta nivå, sa Thomas efteråt.

Louis Oosthuizen delar fjärdeplatsen med Thomas men sydafrikanen fick behandling för an sträckt muskel i underarmen under stora delar av tredje ronden. Han gjorde ett fantastiskt par på det andra hålet efter att ha hamnat intill ett träd men sträckte armen då han slog i en rot på andraslaget.

– Det är ingen fara för morgondagen. Jag hade inte ont under själva slagen men kände att någonting liksom stramade i underarmen och fick lite hjälp och det är redan mycket bättre, sa Oosthuizen.

 

 

 

 

Louis tar sin andra majortitel
Ja
5
5
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!