PGA Championship – Round One

Tournytt

Danske Olesen delar ledningen i majorn

Thorbjörn Olesen fick en drömstart i PGA Championship.

Text: CM Hellsten • 2017-08-11 Uppdaterad 2019-12-12
Danske Olesen delar ledningen i majorn

På torsdagen startade PGA Championship på Quail Hollow Club i Charlotte, North Carolina. Det är första gången en major spelas på banan och för att vässa upp den har klubben anlitat Tom Fazio. Under de senaste 15 månaderna har banarkitekt Fazio och hans team jobbat med Quail Hollow, skapat nya hål och en svårare slinga.
Enligt Scott Davenport, pro på Quail Hollow, är den största förändringen det elfte hålet som blivit nästan 40 meter längre och fått en ny platågreen med djupa, vaktande bunkrar.

Nya tuffare Quail Hollow

Efter rond 1 var det flera spelare som klagade på att det var svårt med hastigheterna på greenerna. En som däremot var riktigt nöjd med nya, tuffare Quail Hollow var Thorbjörn Olesen.
De fem senaste mästarna i PGA Championship har noterat ett öppningsvarv på 68 slag eller bättre.

Så sänds PGA Championship i TV

27-åringen från Köpenhamn inledde med 67 slag (-4) och var länge i ensam ledning, men när amerikanen Kevin Kisner satte en långputt på sista hålet kom också han in på 67.
– Jag hittade någonting med min driver förra helgen och lyckades komma nära pinnarna och göra birdies på Firestone. Det gav mig en hel del självförtroende och det kändes väldigt bra här under träningsvarven och jag gillar verkligen Quail Hollow, säger Thorbjörn Olesen efter rond 1.

Ryder Cup-kaptenen Thomas Björn – som noterade 79 slag (+8) – har tre delade andraplatser i majorsammanhang. Nu ska Thorbjörn Olesen försöka bli förste danske majorvinnare.

Så här säger Thorbjörn Olesen efter rond 1: 


Text: CM Hellsten • 2017-08-11
TournyttPGA ChampionshipThorbjörn OlesenTournytt
Scroll to Top