Rory McIlroy med nye caddien, barndomsvännen Harry Diamond under slutrundan på WGC-Bridgestone Invitational. // Foto: Gregory Shamus/Getty Images

Tournytt

McIlroy ger högsta betyg till nya caddien

Laddar nu för årets första seger.

Text: Michael Åhman • 2017-08-07 Uppdaterad 2019-12-12
McIlroy ger högsta betyg till nya caddien

Rory McIlroy har dominerat golfpressen den senaste tiden. Inte så mycket för sitt spel utan för sitt beslut efter The Open att avsluta samarbetet med mångårige caddien JP Fitzgerald.

Själv säger han att uppbrottet efter nio års samarbete gjordes för att “bevara vårt personliga förhållande”.

Vid WGC-Bridgestone Invitational hade nordirländaren i stället Harry Diamond på bagen. En barndomskamrat, affärsman och dessutom best man vid McIlroys bröllop.

Hur det gick? McIlroy slutade tävlingen som delad femma med sju under par efter fyra rundor under 70 slag på Firestone.

Och sin nya caddie gav han betyget A.

– Harry var bra, och han uppmuntrade mig när jag behövde det. Vi hjälptes åt med avstånden och vi gjorde inga misstag. Han gjorde vad som kan förväntas så jag kan inte ge annat än A, säger Rory McIlroy på presskonferensen efter tävlingen.

McIlroy säger att han nu åker till Quail Hollow och majorn PGA Championship med en god känsla i kroppen. Tidigare i år har formen varit svajig och han väntar på sin första seger för året, och den första majorvinsten på tre år.

– Mitt spel har blivit bättre för varje dag här på Firestone. Jag slog bollen bra, mitt wedgespel blev bättre för varje dag och jag puttade riktigt bra.


Text: Michael Åhman • 2017-08-07
TournyttPGA ChampionshipRory McIlroy
Scroll to Top