World Golf Championships-Bridgestone Invitational – Round Three

Tournytt

Sämst med drivern – ändå leder Pieters på Firestone

Träffar minst fairways av alla

Text: Martin Strömberg • 2017-08-06 Uppdaterad 2019-12-12

Belgaren Thomas Pieters har bara träffat 13 av 42 fairways efter tre ronder av Bridgestone Invitational.

Men vad gör det om man slår upp massor av slag nära även från ruffen?

Thomas Pieters har gjort 15 birdies och leder tävlingen tilsammans med amerikanen Zach Johnson på nio under par.

– Jag slår bollen bra men inte med drivern. Det har varit likadant länge men jag lyckas ändå få ihop scoren så jag är jättenöjd med det. Jag ligger precis där jag vill inför slutronden.

Han var bland annat ute på fel fairway på tvåan men lyckades slå en hybrid över skogen och upp på green. Men några gånger kostade också den långa klubban slag då han tvingades chippa under grenar för att komma upp i närheten av greenområdet, som på nionde, 13 och 14.

Pieters har tre segrar på Europatouren men hittills ingen på PGA-touren. Han har dock varit uppe och sniffat några gånger, har tre topp-fem den här säsongen, men har inte lyckats knyta ihop en seger.

– De gånger som jag vunnit har jag avslutat bra men när jag hamnat i hetluften i år så har jag haft en tendens att svinga lite snabbare. Inte på grund av att jag är nervös utan för att jag blir otålig och vill vinna lite för mycket. I morgon ska jag försöka att ta det lugnt och inte tänka på seger, sa Pieters till pgatour.com.

Konkurrensen i toppen är hård. Evigt underskattade Zach Johnson, med två majors på meritlistan, är ingen lätt spelare att skaka av sig.

– Jag är glad att jag har chansen och känner mig redo att vinna igen, sa Jonson efter ronden.

Hans senaste seger kom på Old Course i St Andrews för drygt två år sedan då han tog sin andra majorseger.

Australiern Scott Hend signerade lördagens bästa score med 63 slag och en seger för Hend skulle innebära att han efter 12 års frånvaro åter skulle få tillbaks rättigheterna att spela fullt på PGA-touren. Hend bor i USA sedan länge.

– Jag skulle börja spela här imorgon om jag fick möjligheten. Min familj bor här och mina barn går i skolan här och det skulle innebära mindre resor för mig. Men det ska spelas i morgon också, sa Hend, som spenderar sin tid på Europatouren och Asientouren.

Svenskarna då?

Henrik Stenson gick på 68 slag på lördagen och delar 25:e plats på par totalt. Alex Norén hade en lite tyngre dag och gick fyra över par, totalt är han ett över och delar 30:e plats.

 

Sämst med drivern – ändå leder Pieters på Firestone

Text: Martin Strömberg • 2017-08-06
TournyttAlexander NorenHenrik StensonScott HendThomas PietersTournyttWGCZach Johnson
Scroll to Top