Det är tredje gången Bernhard Langer får lyfta Senior Open-pokalen // Foto: Getty images

Tournytt

Langer tog hem Senior Open Championship

Bernhard Langer fortsätter att dominera seniortouren. Under söndagen tog han hem Senior Open Championship för tredje gången,

Text: Erik Hallberg • 2017-07-30 Uppdaterad 2019-12-12

Inför årets upplaga av Senior Open Championship var det många som höll Bernhard Langer som favorit. Och visst var det svårt att hitta svagheter tysken.

En sak som talade för en ny Langer-seger var att tävlingen i år avgjordes på Royal Porthcawl Golf Club i Wales. Senast tävlingen spelades där vann just Langer med hela 13 slags marginal.

Dessutom har Langer haft en av sina bästa säsonger sedan han började spela på seniortouren. Han hade innan den här veckan vunnit tre gånger (två majortävlingar), varit tvåa två gånger och fyra andra topp-10 på tolv starter.

 Efter att ha vunnit årets upplaga av Senior Open Championship kan Langer lägga till ännu en till majorseger på den listan.

I och med segern blir Langer den tredje spelaren som har vunnit Senior Open Championship tre gånger. De andra två är Tom Watson och Gary Player.

 Langer, som gick in i söndagen i ensam ledning, spelade stabilt under söndagen och tävlingen blev aldrig särskilt spännande. Den nu 59-årige tysken spelade oerhört kontrollerat när han gjorde femton par, två bogeys och en birdie. Det räckte till en runda på 72 slag och en segermarginal på tre slag ned till närmast jagande Corey Pavin.

– Den här banan passar mitt spel bra. Det var en helt annan utmaning den här gången jämfört med för tre år sedan, men det var ett fantastiskt test. Det var riktigt tufft med vädret under veckan men jag känner mig lyckligt lottad som lyckats komma ut ur veckan som segrare. Jag är verkligen glad att få lyfta den här vackra pokalen igen, säger Langer till europeantour.com.

Bäste svensk blev Magnus P Atlevi som slutade på en fin delad sjätteplats.

Här är toppen av resultatlistan:

 

Langer tog hem Senior Open Championship

Text: Erik Hallberg • 2017-07-30
TournyttBernhard LangerEuropean Senior TourTournytt
Scroll to Top