5de435fd42482

Tournytt

Mikael Lundberg leder i Katrineholm

Trots att tävlingen bär Robert Karlssons namn är det Mikael Lundberg som håller på att stjäla showen.

Text: Erik Hallberg • 2017-07-29 Uppdaterad 2019-12-12

Mikael Lundberg har de senaste åren kämpat för att hitta tillbaka till vinnarspåret. Senast Lundberg vann var för tre år sedan då han tog hem Lyoness Open på europatouren. 

Men nu är det kanske dags igen. Inför söndagen delar helsingborgaren nämligen på ledningen av Swedish Challenge som avgörs på Katrineholms GK.

Lundberg, som har Barcelona som bas sedan flera år, har spelat stabil golf under hela veckan. Lördagens rond gick han runt på 70 slag, två under par. Totalt ligger Lundberg elva slag under par vilket räcker till en delad ledning tillsammans med skotten Ross Kellet och spanjoren Pedro Oriol.

Det som fungerat allra bäst för Lundberg är närspelet och puttarna.

– Jag sänkte några riktigt viktiga puttar idag, framför allt under avslutningen av ronden. Ingen av puttarna var kortare än två meter. Det känns riktigt skönt, säger Mikael Lundberg till golf.se.

Övriga svenskar som ligger bra till är Hannes Rönneblad som ligger på en delad sjundeplats och Robert Karlsson, Chrsitopher Feldborg Nielsen, Oscar Florén och Jacob Glennemo som alla delar på elfteplatsen. 

Mikael Lundberg leder i Katrineholm

Här är de bästa svenskarna:

Mikael Lundberg leder i Katrineholm

Text: Erik Hallberg • 2017-07-29
TournyttChallenge TourMikael LundbergSwedish Challenge hosted by Robert KarlssonTournytt
Scroll to Top