Cristie Kerr skyddar sig mot kylan i Ladies Scottish Open. // Foto: Mark Runnacles(Getty Images

Tournytt

Rutinen räcker långt i Ladies Scottish Open

Legenden Karrie Webb jagar Cristie Kerr i täten

Text: Michael Åhman • 2017-07-28 Uppdaterad 2019-12-12

Det är de rutinerade och meriterade damerna som anför fältet vid Ladies Scottish Open på North Ayrshire.

Efter två dagar i kyla och starka vindar leder amerikanskan Cristie Kerr med 139 slag (-5). Om hon håller så blir det 20:e segern på LPGA – en meritlista som också rymmer två majorsegrar.

Hon jagas närmast av en ännu mer rutinerad golfare: Karrie Webb från Nya Zeeland är en av tidernas främsta damgolfare med 41 LPGA-segrar (varav sju majors).

Vinden gjorde andra dagen ännu tuffare än den första. Kerr kämpade sig tillbaka från en tung start med en dubbelbogey redan på det tredje hålet.

– Jag slog inte bollen lika bra i dag men jag redde ut det. Min caddie och jag läste banan bra, och vi lyckades med de räddningsslag som behövdes. Nu ska jag iväg och slå några bollar för att försöka få tillbaka känslan. Det är tufft att behålla svingen när du spelar två dagar i rad i sådan kyla och starka vindar, säger ledande Kerr till LPGA-tourens hemsida.

För svenskorna har Scottish Open varit en tuff upplevelse – utom för Lisa Boqvist.

Isabergs-golfaren har spelat utmärkt och ligger efter två dagar på en delad elfte plats (+1), en plats hon delar med bland annat Michelle Wie och Shanshan Feng. 

Jessica Karlsson (+4) klarade också kvalgränsen. Hon delar sin placering med världsettan So Yeon Ryu.

Övriga svenskor missade kvalgränsen. Det gjorde också en tidigare världsetta. Lydia Ko landade på 153 slag (+9) och missade för tredje gången i sin karriär en kvalgräns.

Så här ser toppen på resultattavlan ut efter två dagar:
Rutinen räcker långt i Ladies Scottish Open

Text: Michael Åhman • 2017-07-28
TournyttCristie KerrKarrie WebbLadies European TourLina BoqvistLPGA Tour
Scroll to Top