RBC Canadian Open – Round One

Tournytt

Jämn start av RBC Canadian Open

Många spelare gjorde riktigt fina förstavarv i veckans PGA Tour-tävling. Därför är det nu extremt jämnt i toppen, inför fredagens varv.

Text: Jesper Johansson • 2017-07-28 Uppdaterad 2019-12-12

Efter det första varvet av Canadian Open är det fem spelare som leder, fem under par. Men de har inte gjort något stort ryck. Bara ett slag bakom hittar vi ytterligare elva spelare. Därefter är det 16 spelare, däribland David Lingmerth, som är ytterligare ett slag bakom.

Bäddat för dramatik, med andra ord.

Sex under par, på en delad sjätteplats, hittar vi Smylie Kaufman. Han deltar i den kanadensiska tävlingen för första gången. Det startade på bästa sätt. Efter de fem första hålen var han fem under par.
–Jag har startat så tidigare i min karriär, så jag vet hur svårt det är att fortsätta gå så lågt som jag kände att jag gjorde. Allt satt där det skulle under inledningen av rundan, sa Kaufman efter torsdagens varv på Glen Abbey Golf Club.
Smylie Kaufman är god vän till The Open-vinnaren Jordan Spieth. De två har inte setts sedan majorvinsten, men de har pratats vid flera gånger.
–Jag facetime:ade med honom direkt efter rundan. Det känns som att The Claret Jug inte har lämnat honom en enda sekund sedan segern. Han njuter verkligen.
–Det ser också ut som att han sköter vätskenivåerna bra med hjälp av kannan.

Här är toppen av ledartavlan:

 

Jämn start av RBC Canadian Open

Här är svensktoppen:

Jämn start av RBC Canadian Open

Text: Jesper Johansson • 2017-07-28
TournyttPGA TourTournytt
Scroll to Top