5de43648a56da

Tournytt

”Det är mänskligt att vara avundsjuk”

Bernhard Langer svarar på ny kritik mot hans puttnings-teknik

Text: Michael Åhman • 2017-07-27 Uppdaterad 2019-12-12

I dag startade Senior Open Championship på Royal Porthcawl i Wales.

Och Bernhard Langers puttningsteknik står än en gång i fokus.

Frågan är om Langer förankrar sin långa putter mot bröstet eller inte – något som blev förbjudet 1 januari 2016.

En av hans största kritiker Brandel Chamblee på Golf Channel – som sagt att tekniken visar “ett grovt förakt för spelets anda” – får nu stöd av Mark Zecchino, värd för Golf Talk Canada (se klippet nedan).

– För mig är det klart. Och jag tror att vi inom kort kommer att få se den första riktiga konfrontationen mellan spelare och spelare ute på banan, säger han.

Kanske sker det redan i dag. Langer har nämligen lottats i samma boll som John Daly, och amerikanen har tidigare kallat regeln och regeltolkningen “otydlig”.

– Den är inte otydlig. Och den är mycket enkel. Jag har inte ankrat klubban sedan januari 2016, säger Langer till brittiska The Telegraph.

Langer har haft en av sina bästa säsonger under senior-karriären. Han har vunnit tre gånger (två majortävlingar), varit tvåa två gånger och fyra andra topp-10 på tolv starter. Med över 2 miljoner dollar i intäkter leder han penningligan överlägset. Han har också vunnit Champions Tour tre år i rad.

– Låt oss kalla det avundsjuka. Det är mänskligt att vara avundsjuk. Om jag låg på 180:e plats skulle ingen bry sig. Men jag har varit etta de senaste åren, säger Langer till tidningen.

Det tidigare proffset Mark Allen är också hård i sin kritik. Han menar att “alla andra spelare har blivit rånade och de styrande låter det fortgå”.

Langer menar att det är en förolämpning att anklaga honom för fusk.

– Jag förstår det inte. Jag är en ärlig man, och det sista jag vill göra är att bryta mot regler och bli känd för att fuska. Jag vidrör inte någon del av kroppen, och jag har fått det bekräftat av domarna. Det finns några få som ifrågasätter min heder, och det är smärtsamt.

Bernhard Langer är en av favoriterna i ett stjärnfyllt startfält vid Senior Open Championship. Senast mästerskapet spelades på linksbanan i Wales – 2014 – vann Langer med 13 slags marginal.

Då använde han hakputter. Det var OK då.


Text: Michael Åhman • 2017-07-27
TournyttBernhard LangerPGA Champions Tour
Scroll to Top