RBC Canadian Open – Previews

Tournytt

”Spieths seger visade mod, beslutsamhet och skicklighet”

Jack Nicklaus hyllar The Open-segraren

Text: Michael Åhman • 2017-07-26 Uppdaterad 2019-12-12

Legenden Jack Nicklaus tar nu till Twitter för att hylla The Open-segraren Jordan Spieth.

“Wow! What a wild back nine! Is Jordan Spieth something else?”, skriver Nicklaus innan han gör ett långt inlägg om den spännande upplösningen av The Open.

En final som innebär att Spieth nu har tredje benet i en karriär-Grand Slam, precis lika många som Nicklaus hade innan sin 24-årsdag.

Spieth ska nu försöka fullborda denna Grand Slam nästa månad vid PGA Championship på Quail Hollow. I så fall kommer han i ett exklusivt sällskap som enbart består av Nicklaus, Gene Sarazen, Ben Hogan, Gary Player och Tiger Woods.

Även om Spieth försöker dämpa alla jämförelser med sportens tidigare giganter menar Nicklaus att han redan kan vara före alla andra.

– Han har vunnit elva turneringar och jag hade bara vunnit åtta innan jag fyllt 24. Han har ett bra tag visat en imponerande mogenhet för någon som är så ung, skriver Nicklaus.

Men framför allt uppehåller sig Nicklaus runt kalabaliken på det 13:e hålet på Royal Birkdale. Och medan Jim “Bones” Mackay hyllar caddiekollegan Michael Greller, så fokuserar “Golden Bear” på spelaren:

– Det verkade som hjulen ramlade av på 13:e tee. Och även om det tog lång tid för honom att slå nästa slag så hade Jordan räknat ut vad han skulle göra. Jag är inte säker att jag själv skulle gjort det, skriver Nicklaus.

– Precis som Sergio Garcias par-räddning på 13:e på Augusta så tror jag att Jordans bogey på 13:e var nyckeln till hans runda. Han klarade den putten och plötsligt hade han vänt på allt. Och sedan gick han “boom, boom, boom”.

Och så skriver Nicklaus:

– Jordan Spieths The Open-seger var en uppvisning i mod, beslutsamhet och skicklighet!


Text: Michael Åhman • 2017-07-26
TournyttJack NicklausJordan SpiethThe Open
Scroll to Top