Personbästa för Alex

"Skönt att kunna vända en negativ trend"

Personbästa för Alex
Alex Norén noterade sin bästa major hittills på Royal Birkdale efter en avslutande 67:a // Foto: Getty Images

Under en kaotisk avslutningsdag på Royal Birkdale styrde Alex Norén skeppet stadigt genom dynerna.

En avslutande 67-rond innebar en delad sjätteplats och därmed Alex bästa major hittills i karriären.

Och det var en belåten och glad Alex Norén som avslutade The Open.
– Det känns extremt bra nu. Man har ju lite ego för vad andra tycker och när man inte har presterat på majors tidigare så får man höra det så jag ska inte sticka under stol med att det är skönt att visa ett bra resultat. Jag är väldigt nöjd att jag kunde vända en negativ puttrend sista dagen.

Inför nästa säsong kommer han också att försöka spela mer i USA för att få mer erfarenhet av hur banorna spelas för att kunna förbereda sig för majors på andra sidan Atlanten.
– Jag vill gärna blanda spel mellan USA och Europa och jag är glad om jag får chansen. Att lära känna de amerikanska banorna lite bättre, det är ju trots allt tre majors därborta.

Inför slutronden körde Alex ett pass på övningsgreenen och gjorde några små förändringar som gav resultat sista ronden. Han behövde bara 27 puttar sista ronden.
– Som vissa byter greppet så ändrar jag lite i uppställningen och hur händerna sitter och ställde mig lite närmare bollen. Jag ändrade lite och det kändes mycket bättre idag, fick i ett par bra puttar på femman och sexan och det mycket bättre lagputtning också.

Han var så nära som fyra efter Jordan Spieth ett tag under slutnian men han fick inte riktigt utdelning på de enkla hålen på vägen hem.
– Jag slog en dålig drive på 15:e och missade lite på 17:e men jag är ändå extremt nöjd med dagen. Det var en skön känsla att ha chansen lite grann för första gången i en major.

 

 

 

 

En blivande majorvinnare
Ja
129
6
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!