146th Open Championship – Final Round

Tournytt

Jordan Spieth vinnare av The Open 2017

Efter en dramatisk söndag lyckades Jordan Spieth vinna The Open på Royal Birkdale.

Text: Jesper Johansson • 2017-07-23 Uppdaterad 2019-12-12
Jordan Spieth vinnare av The Open 2017

Han tog inte den raka vägen fram, men till slut lyckades Jordan Spieth vinna The Open 2017.

Amerikanen ledde med två slag före Matt Kuchar inför den sista rundan på Royal Birkdale. Efter tre bogeys på fyra hål var ledningen borta, och matchen mot sin landsman dramatisk.

Och mer dramatiskt skulle det bli.

Jättekaos när The Open ska avgöras – Jordan Spieth droppar på rangen

På det 13:e hålet slog Jordan Spieth en drive som var så långt höger att han var tvungen att ta lättnad. Han droppade då bollen ute på rangen, och räddade därifrån en bogey. 

Många ställde sig frågan varför inte rangen var out of bounds och det gjorde även Jordan Spieth.

– Jag frågade direkt om rangen var oob eftersom det var den bästa platsen för mig att droppa på och jag fick svaret att den inte var det. Jag har varit i liknande situationer förut och jag letade helt enkelt efter det bästa alternativet. 

Just den bogeyn var vad Jordan Spieth behövde. 

– Putten på 13:e var massiv. Om jag plötsligt varit två slag efter och fem över för ronden, tanken slog mig efter mitt utslag, vet jag inte hur det slutat. Då hade Matt kunnat spela safe och jag plötsligt fått jaga.

För på de efterföljande hålen gjorde amerikanen birdie, eagle, birdie, birdie och ett par. Segern var klar och Spieths tredje major kom efter stor dramatik.

– Ibland kan det vara svårt att hinna njuta men jag lovar att jag kommer att njuta mer av den här segern än jag gjort tidigare. 

– Det här är en dröm som blir sann. Jag fick dricka lite vin ur den här för två år sedan när Zach Johnson vann. Folk sa att det var olycksbådande, och jag började tro det efter två hål, sa Spieth under tacktalet.

I talet hyllade Jordan Spieth också R&A, Royal Birkdale och Matt Kuchar. Men framför allt tackade han sin caddie.
– Min caddie Michael höll mig inne i det här efter min start. Den här (The Claret Jug) är lika mycket hans som min. Du förtjänar det här, Mickey!

Här är Jordan Spieths scorekort:

Jordan Spieth vinnare av The Open 2017

Text: Jesper Johansson • 2017-07-23
TournyttJordan SpiethMatt KucharRoyal BirkdaleThe OpenTournytt
Scroll to Top