146th Open Championship – Third Round

Tournytt

Kanonrond av Stenson – men avståndet fortfarande stort

"Det är inte säkert att 63 räcker"

Text: Martin Strömberg • 2017-07-22 Uppdaterad 2019-12-12
Kanonrond av Stenson – men avståndet fortfarande stort

En ny dag på Royal Birkdale med diametralt andra förutsättningar jämfört med fredagens rond.

Soligt, nästan vindstilla, och sköna sommaförhållanden med en bana som fått mjuka greener av regnet som gjord för låga scorer.

– Bra förutsättningar som jag utnyttjade. Det hade väl kunnat vara ett par slag bättre ändå men jag är nöjd med dagens rond. Det är ett av de bästa varven i år även om det har funnits en hel del vettiga varv emellan. Man tittar ju lite mer på hur man slår bollen och jag tycker att jag slog bollen ganska bra idag och dessutom hade Jordans puttning smittat av sig lite på mig så jag fick i en del hyfsade på greenerna.

Det blev 65 slag för ronden och enda bogeyn kom efter ett missat andraslag med svårt bunkerläge på sexan. Annars träffade Stenson 15 greener och hade 27 puttar i en rond där han på vägen hem egentligen bara bommade andraslaget på 17:e och tvingades chippa mot mitten av green.

– Jag slog en full järntvåa för att försöka landa i framkant green och kastade mig över den lite för mycket och det blev inte mycket av den. Från dropzonen var det bara att spela upp sig har man redan missat en gång så kan man inte kosta på sig att missa igen.

I skrivande stund är det osäkert hur långt det kommer att bli upp till täten för Stenson. Jordan Spieth leder på nio under par och med fortsatt fint väder kan det bli för långt upp.

– Det är mycket möjligt att vi är både sex, sju eller åtta slag efter. Jag kan bara gå ut och spela ett solid varv sista dagen och man vet ju aldrig, ibland kan man ju få lite hjälp att någon kommer tillbaks ner i fältet men det är ingen vits att sia för mycket om det. Det är möjligt att det inte ens räcker med 63.


Text: Martin Strömberg • 2017-07-22
TournyttHenrik StensonThe OpenTournytt
Scroll to Top