146th Open Championship – Second Round

Tournytt

Äntligen, Norén har tätkänning i major

På par totalt efter två ronder

Text: Martin Strömberg • 2017-07-21 Uppdaterad 2019-12-12
Äntligen, Norén har tätkänning i major

En tung start och tre över par tidigt andra ronden.

Periodvis tungt regn och kraftig vind över dynerna på Royal Birkdale.

Ändå är Alex Norén äntligen med och slåss om tätplaceringarna i en major.

– Det är skönt. Jag tänkte på det under veckan här att jag behöver få till lite bättre spel i majors och väldigt skönt att ligga som jag gör just nu delad tolva, det är jag nöjd med.

Efter sin inledande 68:a på Royal Birkdale blev det 72 slag under en betydligt tuffare andrarond. Vinden ställde till stora bekymmer både på och in mot greenerna.

– Första tolv hålen påverkade vinden ganska mycket, just det att man står över bollen och det är ganska blåsigt. Hade man spelat med polarna om några betkronor hade man inte brytt sig så mycket, men nu blir det att man tänker lite. På långputtarna vill man inte stå där med en enmetare tillbaka och det är klart man tvivlar när man inte får rätt fart på greenerna.

Som bäst tidigare har Alex Norén en niondeplats i majorsammanhang från The Open 2012 och senast tävlingen spelades på Royal Birkdale 2008 slutade svensken delad 19:e.

Nu har han chansen att bättra sin majorrad.

Alla svenskarna hade tidig starttid på torsdagen och sen på fredagen. Den andra halvan fick sol första dagen och inget regn andra ronden.

– Ja, de fick väl lite bättre men vi hade faktiskt inte så mycket regn, kanske två-tre hål. Vinden har väl varit ganska hård hela dagen.

Det är positiva känslor inför avslutningen och Norén har definitivt inte gett upp hoppet om segern den här veckan.

– Jag tror på en sån här bana, får man lite medflyt och man slår bra slag så kan man skjuta lågt här också.

Vinden och regnet tar på krafterna och jämfört med en “vanlig” rond är tröttheten påtaglig när Alex möter pressen efter andra dagen.

– Jag är mycket mycket tröttare. Alla slag måste man fajtas, caddien tycker en sak och jag tycker en sak och man har hela tiden känslan över vilka slag man är bekväm med. Man blir ganska seg faktiskt.


Text: Martin Strömberg • 2017-07-21
TournyttAlexander NorenThe OpenTournytt
Scroll to Top