146th Open Championship – Previews

Tournytt

Rory McIlroy: ”Det är en fantastisk golfbana”

Under första halvan av 2017 har Rory McIlroy inte spelat speciellt bra och behövt rehabilitera för flera skador. Nu hoppas han att det vänder, på en bana han verkligen gillar.

Text: Jesper Johansson • 2017-07-19 Uppdaterad 2019-12-12
Rory McIlroy: ”Det är en fantastisk golfbana”

Tidigare Open-vinnaren och en ständiga favoriten i stora tävlingar – Rory McIlroy – har under året inte spelat så bra som han själv velat. Inför veckans major kommer nordirländaren från två raka missade cutter, och det är inte utan en viss frustration.
– Jag gör många enkla misstag i närspelet, det långa spelet finns där, sa han efter att ha missat cutten i Irish Open för två veckor sedan.

Säsongen 2017 har varit kantad av skador och utan längre perioder med spel flera veckor i rad. I och med det har inte heller resultaten varit som han kanske föredragit, men det är något han själv tror kommer förändras inom en snar framtid – trots att han missat cutten i två raka tävlingar.
– I januari kändes allt bra innan jag blev skadad. Men sådana här saker sker och det är vad det är. Jag jobbar hårt för att förbättras och försöker bli ännu bättre, sa McIlroy under en presskonferens på onsdagen.
– Det har sett och känts bra på träning men ibland får man inte ut det på banan. Det har varit svårt att få lite momentum med skadorna och jag har inte kunnat träna så mycket som jag velat. Jag väntar nu bara på veckan allting klickar så att allt kan rulla på som vanligt igen.

 

Och kanske är det just den här veckan som allt ska börja fungera som vanligt igen för Rory McIlroy. Nordirländaren har spelat banan en gång tidigare (British Amateur Championship 2005) och tycker verkligen om den.
– Det är en fantastisk golfbana. Jag rankar den topp-3 av de banor vi spelar i The Open. Kanske högre än så.
– Den testar alla delar av ditt spel. Man måste slå bollen bra från tee och man måste vara smart. Det är en riktig utmaning, sa McIlroy.

Till veckan har Rory McIlroy en järnetta i bagen. Anledningen är att banan inte är den lättaste att vara aggressiv på.
– Jag kommer använda järnettan väldigt mycket den här veckan. Banan styr verkligen hur du ska spela. Bunkrarna är så välplacerade
– Alla spelare vet att det här är en sådan bana där man vet  att fyra 68- eller 69-rundor gör att man är uppe i toppen. Det finns inga tydliga birdiehål på banan.

 


Text: Jesper Johansson • 2017-07-19
TournyttRory McIlroyRoyal BirkdaleThe OpenTournytt
Scroll to Top