146th Open Championship – Previews

Tournytt

Jordan Spieth hoppas på turen

Jordan Spieth hade förra året de sämsta möjliga starttiderna i The Open och hade därför ingen chans att vinna. I år hoppas han att vädret är på hans sida, då det kan dubbla hans chans att vinna.

Text: Jesper Johansson • 2017-07-18 Uppdaterad 2019-12-12
Jordan Spieth hoppas på turen

Är The Open den lättaste majorn att vinna? Enligt Jordan Spieth är det så.

Anledningen är vädret på de brittiska öarna, och lottningen av de första två dagarnas spel.

Enligt tvåfaldige majorvinnaren kan halva startfältet vara borta från tätstriden av en tävling beroende på vädret deras rundor ger dem. I och med det kan alltså 75 spelare vara borta från diskussionen om titeln.
– De flesta gångerna är det en del av startfältet som får det värsta vädret. Och det är nästan omöjligt att vinna med de förutsättningarna. Så det finns inte så mycket att göra förutom att kämpa på, spela så bra du kan och se vad som händer efter två dagar, sa Spieth under en presskonferens på Royal Birkdale. 

Förra året hade Jordan Spieth en dålig lottning när det kommer till starttiderna under de första två varven. På grund av det gick amerikanen runt på 75 slag under fredagen. När tävlingen var avslutad var han på plats 30.
– Det är väldigt frustrerande, speciellt när du känner att du är i form och det inte spelar så stor roll, då det är väldigt mycket svårare att spela.
– Om det är en eftermiddagsrunda du ska spela och de andra spelat på fördagen är det extra tufft. För då tänker du “jag kan inte skjuta så lågt, det är inte möjligt”.

Samtidigt skyller inte Jordan Spieth på att han haft otur, utan menar att det jämnar ut sig med tiden.
– Det är så det är här. Jag planerar att spela 30 majors här, och jag kan garantera att det kommer vara 15 bra tävlingar, och 15 dåliga tävlingar när vi summerar allt, sa Spieth.

Jordan Spieth spelar i år tillsammans med Henrik Stenson och Si Woo Kim under de första två varven.

Här kan du se samtliga spelares starttider.

Och här är väderprognosen.


Text: Jesper Johansson • 2017-07-18
TournyttJordan SpiethRoyal BirkdaleThe OpenTournytt
Scroll to Top