U.S. Women’s Open – Final Round

Tournytt

Succérookien fick sin revansch

Vann US Women´s Open efter fjolårets miss

Text: Martin Strömberg • 2017-07-17 Uppdaterad 2019-12-12

Årets upplaga av US Women´s Open blev en snudd på helt asiatisk uppgörelse och en imponerande manifestation över hur överlägsna de sydkoreanska damerna är.

Åtta av de tio främsta spelarna i resultatlistan var sydkoreanskor.

Den 23-åriga rookien, Sung Hyun Park var den som höll bäst ordning på nerverna i slutet och tog hem sin första seger på LPGA-touren, och sin första major.

Det var länge en match mellan Park, kinesiskan Shanshan Feng och den blott 17-åriga sydkoreanska amatören, Hye Jin Choi, men när Choi slog i vattnet på 16:e samtidigt som Park gjorde birdie på 17:e avgjordes tävlingen.

– Jag spelade inte bra mina första två ronder men jag fortsatte att tro på mig själv, sa en nöjd segrare via tolk till LPGA:s hemsida.

Med två avslutande 67:or var hon klart bäst under helgen och segermarginalen ner till Choi blev två slag.

Feng avslutade med en trippelbogey på 18:e och föll till en delad femteplats.

Segern innebär också en revansch för Park, som ifjol föll på målsnöret i just US Women´s Open. Hon ledde då tävlingen men missade till slut särspelet med ett slag efter att ha gjort bogey på det 72:a hålet.

Bästa svenska blev Anna Nordqvist, som trots halsont och hosta från en envis förkylning höll ihop spelet snyggt. Hon slutade på en delad 33:e plats, 13 slag bakom segraren.

Pernilla Lindberg slutade delad 48:a medan Madelene Sagström blev delad 54:a.

 

 

Succérookien fick sin revansch

Text: Martin Strömberg • 2017-07-17
TournyttAnna NordqvistHye Jin ChoiLPGA TourMadelene SagströmPernilla LindbergShanshan FengSung Hyun ParkTournyttUS Women's Open
Scroll to Top