Så blir vädret under The Open

Fram med paraplyet, regnkläderna och de dubbla handskarna. Det finns en överhängande risk att årets The Open blir en blöt historia.

Så blir vädret under The Open
Vi lär få se Phil Mickelson i dubbla handskar den här veckan. Det finns en stor risk att det regnar under årets The Open. //Foto: Getty Images

Det är dags för The Open på Royal Birkdale i Southport utanför Liverpool. Och som alltid när det handlar om golf på de brittiska öarna är vädret oförutsägbart, öven den här veckan – om man ska tro en tidig väderprognos. 

Enligt Weather.com ska dock tävlingen inledas i härligt sommarväder. Värre blir det fram mot helgen.

Här är väderprognosen för veckans majortävling:

 

Torsdag: Växlande molnighet, 17 grader.

Räkna med en regnfri torsdagsrunda där det är läge att spela bra, för att skapa en buffert inför helgen. Men 17 grader betyder att en tröja är att rekommendera. 

Fredag: Regn, 18 grader.

70 procents risk för regn under fredagen. Störst risk för nederbörd är tidigt på morgonen och runt 15.00. En sen starttid på fredagen är lottningen att föredra.

Lördag: Skurar, 19 grader.

Även på lördagen är det på morgonen risken är störst för regn. En bra placering efter 36 hål är alltså att föredra, då det ser ut att vara mer lättspelat på eftermiddagen – då risken för regn vid 15.00 bara är 25 procent.

Söndag: Skurar, 18 grader.

När allt ska avgöras är det en 50 procent stor risk att det sker i regn. Lite nerver, blöt handske och ett slag från tjock ruff kan skapa dramatik. Ju längre dagen går, desto mindre risk för regn är det, dock.

Det SKA regna under The Open!
Ja
40
62
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!