Safeway Open – Round Two

Tournytt

Så blir vädret under The Open

Fram med paraplyet, regnkläderna och de dubbla handskarna. Det finns en överhängande risk att årets The Open blir en blöt historia.

Text: Jesper Johansson • 2017-07-17 Uppdaterad 2019-12-12
Så blir vädret under The Open

Det är dags för The Open på Royal Birkdale i Southport utanför Liverpool. Och som alltid när det handlar om golf på de brittiska öarna är vädret oförutsägbart, öven den här veckan – om man ska tro en tidig väderprognos. 

Enligt Weather.com ska dock tävlingen inledas i härligt sommarväder. Värre blir det fram mot helgen.

Här är väderprognosen för veckans majortävling:

 

Så blir vädret under The Open

Torsdag: Växlande molnighet, 17 grader.

Räkna med en regnfri torsdagsrunda där det är läge att spela bra, för att skapa en buffert inför helgen. Men 17 grader betyder att en tröja är att rekommendera. 

Så blir vädret under The Open

Fredag: Regn, 18 grader.

70 procents risk för regn under fredagen. Störst risk för nederbörd är tidigt på morgonen och runt 15.00. En sen starttid på fredagen är lottningen att föredra.

Så spelar du bättre i regn

Så blir vädret under The Open

Lördag: Skurar, 19 grader.

Även på lördagen är det på morgonen risken är störst för regn. En bra placering efter 36 hål är alltså att föredra, då det ser ut att vara mer lättspelat på eftermiddagen – då risken för regn vid 15.00 bara är 25 procent.

Så blir vädret under The Open

Söndag: Skurar, 18 grader.

När allt ska avgöras är det en 50 procent stor risk att det sker i regn. Lite nerver, blöt handske och ett slag från tjock ruff kan skapa dramatik. Ju längre dagen går, desto mindre risk för regn är det, dock.


Text: Jesper Johansson • 2017-07-17
TournyttRoyal BirkdaleThe OpenTournytt
Scroll to Top