Björk närmar sig topp-100

Alexander Björks fantastiska 2017 fortsätter. Efter en stabil placering i Scottish Open närmar han sig nu topp-100 i världen.

Björk närmar sig topp-100
Alexander Björk slutade delad 35:a i Skottland och siktar nu mot The Open på Royal Birkdale utanför Liverpool. //Foto: Getty Images

Alexander Björk har under året spelat enastående golf, och det är lätt att glömma att årets säsong är hans första på European Tour.
I förra veckans Scottish Open slutade Växjösonen på en delad 35:e plats, två under par. Det är hans elfte topp 40-placering under året och den här veckan deltar svensken i The Open på Royal Birkdale.
Hur det går där är förstås omöjligt att säga redan nu, men en bra placering kan säkra en plats i den absoluta världseliten – topp-100 i världen.
Björk klättrade nämligen från plats 123 till 116 i och med sitt resultat i Skottland, alltså 16 placeringar från topp-100.

Björk var dock inte den enda svensken som tog steg på världsrankingen. Johan Carlsson, som blev bäste svensk i Skottland, klättrade 46 placeringar. Och Joel Sjöholm, som vann på Challenge Tour, är nu topp-500 i världen.

Svensken klättrade hela 405 placeringar och är nu 433:a i världen.

Här är svensktoppen:

Här är toppen av ledartavlan:

Damernas världsranking är i skrivande stund inte uppdaterad.

Björk är topp-100 inom en snar framtid
Ja
27
0
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!