Trump stal showen

Feng: "Jag förstod inte varför alla skrek"

Trump stal showen

Strax efter tjugo i fyra på eftermiddagen rullade en karavan med stora svarta SUV:ar in på Trump National i Bedminster.

US Women´s Opens andra rond var på väg och Shanshan Feng hörde människor skrika vid 15:e green.

– Jag förstod inte varför alla skrek och försökte få reda på varför, sa ledande kinesiska Shanshan Feng.

Anledningen var att den amerikanska presidenten Donald Trump kom på besök och han tog plats i sitt privata bås vid 15:e green och 16:e tee tillsammans med ett gäng livvakter. Detta var första gången en sittande president besöker en LPGA Tour-tävling.

– Oavsett vem som är president så var det spännande och kul att han kom ut och tittade på en damtävling, sa hemmaspelaren Stacy Lewis.

Kanadensiskan Brooke Henderson uppskattade också Trumps besök.

– Det är otroligt roligt att han kommer för att se oss spela och jag kunde inte tro att jag skulle få uppleva detta i min femte US Open, sa hon.

Trump gjorde tummen upp mot åskådarna och knöt näven mot taket på sin hytt och många samlade i området för att få se en skymt av presidenten.

Det har inte rapporterats om några protester innifrån banområdet, däremot fanns det grupper utanför Trump National som inte uppskattade Trumps besök.

– I flera månader har vi bett USGA och LPGA att flytta tävlingen utan resultat. Nu tillåter de Trump att utnyttja tävlingen och spelarna för sina egna syften. USGA och LPGA kunde ha markerat mot sexuella trakasserier men istället gör man tvärtom. Skam över USGA och LPGA, skrev Shaunna Thomas, en av grundarna av UltraViolet, en grupp som kämpar för kvinnliga rättigheter, i ett uttalande.

Trump stannade i en dryg timme innan han lämnade sin hytt ute på banan.

 

Bra att presidenten dök upp
Ja
82
168
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!