John Deere Classic – Round One

Tournytt

Duo i ledning efter lättspelad torsdag

Regn har gjort veckans PGA Tour-bana mjuk, vilket syns på ledartavlan efter torsdagens golf. Duon Ollie Schniederjans och Charles Howell III leder efter varsin 63-runda.

Text: Jesper Johansson • 2017-07-14 Uppdaterad 2019-12-12

Charles Howell III och Ollie Schniederjans leder med åtta slag efter varsin 63-rond på torsdagen i John Deere Classic. Howell lyckades göra birdies på sju av sina första nio hål, och adderade ytterligare en birdie på det sjunde hålet.

TPC Deere Run spelades väldigt mjukt under torsdagen, vilket syns på ledartavlan. Men skicket på banan är det inget fel på, menar Charles Howell III.
– Bollen rullade som på en matta. Den här morgonen var det väldigt lätt att göra ett bra resultat, vilket får mig att tro på ett liknande resultat i morgon på förmiddagen också. Här handlar det om att göra så få bogeys som möjligt och utnyttja de chanserna man får, sa Howell efter rundan. 

Ollie Schniederjans är den andra spelaren som är i ledning efter 18 spelade hål. Hans 63-rond är den lägsta han gjort under hans korta karriär på PGA Tour. 24-åriga rookien var nöjd efteråt:
– Jag har inte haft en bra start i någon tävling i år, egentligen. Jag har haft några skapliga torsdagar och stabila fredagar, men det här är den första riktigt bra rundan jag haft på en torsdag. Det är skönt att starta en tävling bra och förhoppningsvis kan jag fortsätta på samma sätt.

Här är toppen av ledartavlan:

Duo i ledning efter lättspelad torsdag

Här är highlights från öppningsvarvet av John Deere Classic:


Text: Jesper Johansson • 2017-07-14
TournyttCharles Howell IIIOllie SchniederjansPGA TourTournytt
Scroll to Top