The Greenbrier Classic – Round One

Tournytt

Lingmerth tappade efter svag start

Ingen svensk är med i toppstriden av årets upplaga av The Greenbrier Classic.

Text: Erik Hallberg • 2017-07-08 Uppdaterad 2019-12-12

David Lingmerth startade årets upplaga av The greenbrier Classic starkt, men en svag start på fredagsrundan ställde till det för svensken.

Lingmert inledde med tre bogeys och en dubbelbogey på de sju första hålen. Efter den tunga starten lyckades han stoppa blödningen och landade på totalt 74 slag, fyra över par. I och med det ligger svensken på en delad 39:e plats inför helgens spel.

I ledning hittar vi fortfarande colombianen Sebastian Munoz som följde upp sin strålande torsdagsrond med att gå tre slag under par. Munoz har en ledning på tre slag ner till amerikanerna Ben Martin och Hudson Swafford som delar andraplatsen.

För mindre än en månad sen befann sig Munoz i en liknande situation. Efter 36 spelade hål av FedEx St. Jude Classic delade han ledningen. Munoz gick därefter de två avslutande rundorna elva över par, nu menar han att den erfarenheten kan komma till användning.

– Det känns som att tävlingen i Memphis lärde mig att jag kanske brydde mig för mycket om resultatet. Jag kommer ta det jag lärde mig den veckan och försöka använda det nu, säger Munoz till pgatour.com.

Både Jonas Blixt och Carl Pettersson missade tyvärr kvalgränsen.

Se toppen av ledartavlan här:

Lingmerth tappade efter svag start

Text: Erik Hallberg • 2017-07-08
TournyttDavid LingmerthPGA TourTournytt
Scroll to Top