The Greenbrier Classic – Round One

Tournytt

David Lingmerth delad trea på PGA Tour

Efter 18 spelade hål av Greenbrier Classic är David Lingmerth återigen i toppstriden av ledartavlan.

Text: Jesper Johansson • 2017-07-07 Uppdaterad 2019-12-12

Det går bra nu för David Lingmerth. Efter att en tid inte fått resultaten med sig är han nu i högform och har flera veckor i rad varit nära en seger på PGA Tour.

Förra veckan var svensken i ledning efter tre rundor, men han lyckades inte ta hem segern i Quicken Loans National. Det var förstås en besvikelse, men det är inget David Lingmerth går och grubblar över.
– Om du på förhand hade gett mig en delad femteplats förra veckan skulle jag nog inte vara besviken. Men att avsluta tävlingen med en runda tre över par var inte vad jag vill på söndagsmorgonen, sa Lingmerth efter torsdagens runda.
– Men det är ingenting jag går och tänker på nu. Förhoppningsvis kan jag vara med och hugga om en seger snart igen.

Kanske kan det vara redan den här veckan. Svensken, som startade dagen på hål 10, var tre under par efter nio spelade hål. Efter fem par sista nio lyckades sevensken också avsluta med tre birdies på fyra hål. I och med det är han sex under par och delad trea, tre slag bakom ledande Sebastian Munoz.
– Jag spelade bra hela dagen. Jag var inte i några problem och gav mig själv tilräckligt många chanser. På slutet lyckades jag sätta en del birdies, mycket av det berodde på att jag puttade uppför.

Jonas Blixt är också med i  veckans tävling. Han är på par efter 18 spelade hål, en delad 72:a plats.

Här är toppen av ledartavlan: 

 

David Lingmerth delad trea på PGA Tour

Text: Jesper Johansson • 2017-07-07
TournyttDavid LingmerthPGA TourTournytt
Scroll to Top