Lynn vann helsvensk final

Tog hem SM Match på Ullna

Lynn vann helsvensk final
Lynn Carlsson med SM-pokalen efter segern i Match-SM // Foto: Göran Söderqvist

Idag avgjordes finalerna i SM Match för både herrar och damer och det var störst svenskintresse kring damernas final av naturliga skäl.

Nyblivna proffset Martina Edberg mötte Lynn Carlsson i en helsvensk final och det blev Carlsson som tog sin första seger som proffs.

– Jag har spelat väldigt stabilt, i varje fall under eftermiddagen igår och hela dagen idag och jag började finalen väldigt bra. Väldigt roligt att spela match, en liten omställning till vad man gör i vanliga fall och att göra de på Ullna GK var jättekul. En bra golfbana som passar matchspel så som de satt upp den, berättar Lynn för Svensk Golf.

Siffrorna skrevs till slut till 3/1 efter en jämn match och Lynn avgjorde då hon rullade i en femmetersputt för birde på Ullnas vackra 17:e hål.

– Banan passar mig bra. Jag vågar slå mycket drives och då spelas den inte så lång. Sedan måste man ju putta bra när det är match och greenerna är helt fantastiska här. Min första seger som proffs så jag är väldigt lättad och har jobbat hårt för det under lång tid.

För Martina Edberg blev det andra topplaceringen i sin andra start som proffs, inte så tokig start på proffskarriären och det är bara en tidsfråga innan första segern kommer.

Hon var trea i Ulricehamn och nu tvåa i SM Match på Ullna.

På herrsidan vann islänningen Axel Boasson över danske Daniel Løkke, också den matchen avgjordes på 17:e hålet.

Joakim Rask tog sig till semifinalen, blev bäste svensk och därmed svensk herrmästare.

Se segerintervjun med Lynn i klippet nedan.

Grattis, Lynn och Daniel
Ja
41
0
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.