Callaway lanserar ny modell av klassisk klubba

En modern modell av klassiska Steelhead-woodsen från Callaway finns nu i butik.

Callaway lanserar ny modell av klassisk klubba
Klassiska Callaway Steelhead är tillbaka. //Foto: Callaway

Var du en av alla spelare som spelade med en Steelhead fairway wood från Callaway, när den lanserades? Klubban är en av de bäst säljande metalwoodsen genom tiderna, och har nu fått en modern uppföljare. 

Steelhead XR, som den nya linjen från Callaway heter, är skapad med den senaste tekniken som tillverkaren kallar Hawkeye Sole och Hyper Speed Face Cup-teknologi. Hawkeye-sulan ska göra det enklare att få en ren träff på bollen från alla möjliga lägen. Klubbhuvudets krona är gjord av ett sex gram tungt kolfibermaterial, vilket är 20 gram lättare än tidigare XR-woods skapade av Callaway.

Hyper Speed Face Cup-teknologin skapar en extremt tunn träffyta som enligt företaget ska ge högre bollhastighet på en stor del av träffyta, trots sämre träffar.

Dr Alan Hocknell, vice president på utvecklingsavdelningen på Callaway menar att man förbättrat en ikon.
– Vi har gjort klubbhuvudet mer förlåtande, lättare att få bollen att flyga och en ny sula som gör klubban användbar i flera olika lägen. Dessutom utrustade vi klubban med den senaste teknologin för att skapa mer distans både från gräs och från ett uppeggat läge, säger Hocknell.

Rekommenderat pris: 2 799 kronor.

Så här ser klubban ut:

Något för mig!
Ja
35
8
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!