5de43b73da057

Tournytt

Nordqvist: ”Jag vill väldigt gärna vinna en till major”

2009 vann Anna Nordqvist majorn. LPGA Championship har nu bytt namn till KPMG Womens PGA Championship. Nu jagar hon ännu en triumf i turneringen.

Text: CM Hellsten • 2017-06-28 Uppdaterad 2019-12-12
Nordqvist: ”Jag vill väldigt gärna vinna en till major”

Det var på Bulle Rock GC i Havre de Grace, Maryland, 2009 som Anna Nordqvist fick sitt stora genombrott. Rookien på den amerikanska damtouren vann då LPGA Championship.
Majorn heter numera KPMG Womens PGA Championship och årets upplaga startar på torsdag.
Anna Nordqvist, som är rankad tia i världen, spelar rond 1 och 2 tillsammans med två andra majorvinnare, Karrie Webb och Shanshan Feng.

TV: Se Anna Nordqvists hole-in-one

I mars vann Anna Nordqvist Bank of Hope Founders Cup och har ytterligare två topp-10-placeringar på LPGA Tour under säsongens första halva. Dessutom blev det särspelsförlust i gästspelet på LET.
I senaste majorn, ANA Inspiration, blev det en delad elfteplats.
– Jag ger mig självklart godkänt betyg så här långt. Genrepet i Arkansas (delad 25:a) kändes helt okej. Det var skönt att en del puttar började trilla i sista varvet, för jag spelade väldigt bra, säger Anna Nordqvist till svenskgolf.se/wp.

Hur går tankarna inför KPMG Womens PGA Championship?
– Det ska bli spännande att få spela. Det är en major, alla vill vinna och det är verkligen jämnt i toppen och det blir den med bästa dagsformen som tar hem vinsten. Banan är ny för alla. Det gäller att spela på fairway och ta vara på birdiechanserna på green.

Förra sommaren var Anna Nordqvist mycket nära sin andra majortitel men föll i särspelet i US Open efter ett uppmärksammat bunkerbesök.

Nordqvist: ”Jag önskar att de hade sagt något tidigare”

Det har gått åtta år sedan segern i LPGA Championship – vad skulle det betyda att vinna en major igen?
– Jag vill väldigt gärna vinna en till major, samtidigt känns det otroligt tryggt att ha gjort det redan. Jag vet ju att jag är bland dem som har chansen, det har jag ju visat flera gånger. 

Hur skiljer sig uppladdningen inför en major jämfört med en vanlig tourtävling?
– Personligen så väljer jag att komma mentalt utvilad genom att inte spela för många tävlingar alldeles innan och spara på energin. Den stora skillnaden är nog all uppståndelse runt omkring med media. 

Dina tankar om att platsen som världsetta är mer öppen än på länge – är det ett mål du har?
– Mitt mål är att spela bra. Gör jag det har jag möjlighet att vinna tävlingar och därmed också nå en hög ranking. Att bli världsetta är inte något jag går och tänker på i dagsläget.


Text: CM Hellsten • 2017-06-28
TournyttAnna NordqvistKPMG Women’s PGA ChampionshipLPGA TourTournytt
Scroll to Top