Golden State Warriors Victory Parade And Rally

Tournytt

NBA-stjärnan ska spela i proffstävling

Stephen Curry är en av världens absolut bästa basketspelare, och en golfälskare. Nu ska han delta i en Web.com Tour-tävling i början av augusti.

Text: Jesper Johansson • 2017-06-28 Uppdaterad 2019-12-12

NBA-stjärnan Stephen Curry, som till vardags spelar i Golden State Warriors, har fått en plats i Web.com Tour-tävlingen Ellie Mae Classic. Tävlingen spelas i början av augusti i North Carolina, och ska samla in pengar till Warriors Community Foundation.

Stephen Curry, som har två i handicap, har tidigare deltagit i ProAms och andra stora event. Han har puttat mot Lydia Kospelat exotiska Augusta National och träffat Jordan Spieth.

Hur klarar världens bäste basketskytt av att spela golf?

Men det här är första gången som han kommer att delta i en officiell tävling.
– När jag fick reda på att jag skulle få vara med i tävlingen fick jag många känslor samtidigt. Jag älskar golf, det är en av mina passioner. Att spela mot riktiga golfproffs är en  stor ära och något jag ser fram emot, sa Curry till San Francisco Chronicle.
– Jag ser fram emot att förhoppningsvis inte göra bort mig, men mest att ha kul och samla in pengar till välgörenhetsorganisationen. 

Stephen Curry har tidigare sagt att han kan tänka sig att sadla om till en golfkarriär när basketen är över. Och Annika Sörenstam ser ut att gilla hans sving:



Text: Jesper Johansson • 2017-06-28
Tournytt19:e håletKorn Ferry TourTournytt
Scroll to Top