LPGA Volvik Championship – Round One

Tournytt

Hedwall vill vända formen under veckans major

Caroline Hedwall förbereder sig inför veckans majortävling och hoppas att den kan vara början på en formtopp.

Text: Jesper Johansson • 2017-06-26 Uppdaterad 2019-12-12
Hedwall vill vända formen under veckans major

Säsongen 2017 har för Caroline Hedwall bjudit på en del toppar, men också dalar.

Sedan januari har svenskan spelat tio tävlingar och klarat cutten i sex av dem. Som bäst har 143-rankade spelaren slutat delad 11 (Kia Classic i mars), men på senare tid har det gått något tyngre.

I de två senaste starterna har Solheim Cup-hjälten missat cutten, och det är något som är ett bekymmer inför veckans majortävling – KPMG Womens PGA Championship.
– Formen hade väl kunnat vara bättre, men samtidigt vet jag vad jag behöver jobba på, så förhoppningsvis vänder det denna vecka, säger Hedwall till svenskgolf.se/wp.
– Jag fick en skaplig start på säsongen men sedan har den väl inte varit någon höjdare direkt. Samtidigt är marginalerna små i golf och spelet som helhet känns mycket mer stabilt än förra året, så jag kämpar på och hoppas att det vänder snart.

Och kanske är det just den här veckan formen toppas.
Damernas andra majortävling för året står på schemat.
– Jag gör inte något särskilt annorlunda bara för att det är en major om jag ska vara ärlig. Men en skillnad är att jag inte har sett banan innan, så jag lägger lite extra tid på att lära känna den så bra som möjligt innan torsdag, säger Hedwall.

Tävlingen spelas på Olympia Fileds utanför Chicago. 


Text: Jesper Johansson • 2017-06-26
TournyttCaroline HedwallKPMG Women’s PGA ChampionshipTournytt
Scroll to Top