Kanonrond av Lingmerth

Jagar segern i Connecticut

Kanonrond av Lingmerth
David Lingmerth har segerchans i Travelers Championship efter 65 slag på lördagen // Foto: Getty Images

Han inledde visserligen tredje ronden med en bogey.

Men sedan pressade David Lingmerth plattan i mattan på TPC River Highlands och hans 65:a (-5) på lördagen lyfte svensken 23 placeringar upp till en delad fjärdeplats.

– Jag hittade verkligen känslan på greenerna och hade perfekt fart hela vägen. Det gjorde det lättare att hitta linjerna och jag är nöjd med dagen helt klart.

Lingmerth har en seger på PGA-turen, Memorial 2015, men har visat att formen är på väg ordentligt den senaste tiden. Innan 21:a platsen på US Open förra veckan har han varit 12:a och 15:e i sina senaste starter.

– Det har varit en lite jobbig säsong för mig och jag har fått jobba hårt för att hitta känslan igen. 

Inför sista ronden är Lingmerth fyra slag bakom Jordan Spieth och tre bakom Boo Weekley. Men taktiken blir densamma som alltid.

– Jag ska hålla foten på gaspedalen men samtidigt gäller det att ha tålamod. Det är bra spelare framför men jag ska göra vad jag kan så får vi se vad som händer när dagen är över.

Spieth har haft ledningen från rond ett och amerikanen gick runt på 66 slag (-4) på lördagen. Han känner precis som Lingmerth att formen är på rätt väg.

– Jag spelade bra idag bortsett från några få slag. Jag ska föröska gå ut i morgon och ha kul, smajla lite och inte ta allt för allvarligt på saker och ting. Många bra spelare jagar mig så jag behöver en bra rond till.

Den andre svensken som klarade kvalgränsen, Jonas Blixt, hade 73 slag tredje ronden och är delad 67:a inför sista ronden.

 

David grejar det
Ja
50
42
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!