GOLF: JUN 23 PGA – Travelers Championship – Second Round

Tournytt

Spieth i fortsatt ledning

Lingmerth och Blixt i bra position inför helgen

Text: Martin Strömberg • 2017-06-24 Uppdaterad 2019-12-12

Jordan Spieth lyckades inte upprepa sin fina 63:a från inledningsronden av Travelers Championship.

Men 69 slag andra dagen var tillräckligt för att behålla ledningen och amerikanen var nöjd med scoren med tanke på de luriga vindförhållandena runt TPC River Highlands.

– Jag visste att det skulle bli svårt att spela lika bra igen och allt kändes lite off idag. Att då ändå gå ett under är helt okej och förhoppningsvis blir det min sämsta score den här veckan, sa Spieth.

Den enda stora plumpen andra dagen kom på det 13:e hålet (Spieths fjärde) då han slog utslaget out-of-bounds till vänster och fick notera en dubbelbogey i kortet.

– Jag försökte slå en fade som startade vid bunkern men kom över bollen lite. Det är ett obehagligt utslag och var min första fade för dagen men jag kom tillbaks bra med birdie direkt vilket var skönt.

Både David Lingmerth och Jonas Blixt smyger lite grann bakom den absoluta täten. Lingmerth är tre under par (67-70) på en delad 27:e plats men bara fem slag bakom Spieth medan Blixt är ytterligare ett slag efter på en delad 43:e.

Avstånden är inte stora på en tajt leaderboard och kan svenskarna få till varsin fin rond på lördagen så har de definitivt möjligheten att ta sig in i slutstriden.

Spieth i fortsatt ledning

Text: Martin Strömberg • 2017-06-24
TournyttDavid LingmerthJonas BlixtJordan SpiethPGA TourTournytt
Scroll to Top