Märklig rond för Spieth

Kvinna svimmade vid tee

Märklig rond för Spieth
Jordan Spieth fick ett varmt mottagande när han spelade sin första rond i Travelers Championship // Foto: Getty Images

Jordan Spieth har sökt efter formen hela säsongen.

Trots att han vann på Pebble Beach och har sex topp tio-placeringar har hans adelsmärke, puttningen, inte varit så bra som den brukar. Under första ronden på TPC River Highlands föll vissa bitar äntligen på plats.

– Det är på rätt väg och inför den här veckan lade jag inte lika mycket tid på övningsgreenen. Normalt sett är det ingen metod som fungerar men jag hade lite lägre förväntningar och fick en bra känsla direkt. Puttningen är inte riktigt lika bekväm som den kan vara men ett stort steg i rätt riktning idag, kommenterade Spieth första rondens 63 slag (-7).

Han avslutade med att sätta upp bollen en dryg meter från hål på 18:e och birdien där tog honom upp i ensam ledning, ett slag före Johnson Wagner och Brett Stegmaier. Det är första gången Spieth spelar Travelers och han var överväldig av stödet från publiken i Connecticut.

– Det var overkligt på första tee. En sådan uppskattning har jag inte fått på länge och det brukar inte påverka mig, men det här var verkligen speciellt och något som jag uppskattar enormt mycket.

Spieths rond innehöll också ett par avbrott och på sjätte tee var ett obehagligt sådant. En kvinna föll ihop livlös när Spieth kom för att slå ut och hans boll fick vänta medan kvinnan fick vård.

– Det var bisarrt och naturligtvis obehagligt men läkare kom till platsen snabbt. Som tur var verkade det som att kvinnan kvicknade till senare och att det inte var någon fara. Det finns viktigare saker än golf och det var naturligtvis ingenting som störde oss, hoppas att hon mår bättre nu.

För svensk del har vi tre spelare till start på River Highlands.

David Lingmerth visade att formen fortfarande finns där och gick tre under par första ronden. Han är på delad 19:e plats.

Jonas Blixt och Carl Pettersson behöver spela bättre andra dagen för att klättra upp från sina delade 91:a platser till rätt sida kvalgränsen.

 

Jag gillar Spieth
Ja
35
6
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.