BMW International Open – Day Two

Tournytt

Svensk midsommarfest i München

Fyra blågula bland de tio främsta

Text: Martin Strömberg • 2017-06-23 Uppdaterad 2019-12-12

Det är visserligen bara halvvägs in i BMW International Open men de svenska spelarna ser ut att verkligen vilja fira midsommar på bästa tänkbara vis.

De har dansat runt den tyska banan Golfclub München Eichenried och inför tredje ronden leder Joakim Lagergren, tillsammans med fransmannen Joel Stalter på nio under par.

– Det var kul därute och jag spelade riktigt bra från tee till green, berättade Lagergren för ET:s hemsida.

På delad tredjeplats finns titelförsvarande Henrik Stenson, som gick tre under andra ronden. En placering och ett resultat som han delar med bland andra Rikard Karlberg.

– Mitt spel är inte i toppskick på något vis men vi gjorde ett bra professionellt kämpajobb därute. Tre under är ingenting att skämmas för här, sa Stenson efter sin rond.

För exakt tio år sedan vann Niclas Fasth just den här tävlingen och det är till dags dato den senaste ET-segern bland Niclas totalt sex segrar. Vilken saga det vore om Niclas skulle kunna vara med och slåss om segern igen efter några tuffa år.

– Spelet känns allt bättre och jag har varit rätt solid de här dagarna. Det har funnits mer att hämta också för jag har haft någon plump båda dagarna, berättar Fasth för Svensk Golf.

Noterbart är också att Pontus Widegren (-6) är delad elva och att Jens Fahrbring (-5) är på delad 18:e plats.

Svensk midsommarfest i München

Text: Martin Strömberg • 2017-06-23
TournyttEuropean TourHenrik StensonJens FahrbringJoakim LagergrenNiclas FasthPontus WidegrenRikard KarlbergTournytt
Scroll to Top