Thomas nya rekord: lägsta scoren någonsin i US Open

Tidigare i år gick Justin Thomas runt på 59 slag och blev den yngsta att göra så på PGA Tour. Under lördagen blev han den spelare som gått lägst under par i US Opens 117 år långa historia.

Thomas nya rekord: lägsta scoren någonsin i US Open
Justin Thomas fick golf att se enkelt ut under lördagsvarvet av US Open. //Foto: Getty Images

Justin Thomas var inför lördagens runda två under par, och en bra bit bakom ledarna av US Open.
Men Erin Hills har tidigare under veckan bjudit på flera låga scorer, och Justin Thomas har nu gått på den lägsta – någonsin.

På lördagen behövde Justin Thomas bara 63 slag för att ta sig runt långa Erin Hills. Det är ett slag bättre än den tidigare lägsta rundan i US Open, som gjordes av Johnny Miller på Oakmont 1973.

På de första nio hålen gjorde Justin Thomas sex birdies. Och på vägen in gjorde han ytterligare tre, innan han gjorde en sensationell eagle på det avslutande hålet. 

Hans 63-rond tangerar också rekordet för lägsta runda i en majortävling någonsin. Detta trots bogeys på hål 4 och hål 10.

Se Justin Thomas inspel på hål 18:

 

Justin Thomas gick tidigare i år runt på 59 slag under torsdagsvarvet av Sony Open på Hawaii. Men till ESPN sa han efter lördagens US Open-varv att den här rundan var bättre. Samtidigt säger han att längden på en golfbana inte skrämer honom och hans kollegor:
– Det spelar ingen roll hur lång banan är. Ge oss bra väder och bra greener, så kommer vi att skjuta låga scorer.

Här är Justin Thomas rekordlåga scorekort:

Mäktigt!
Ja
84
1
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!