U.S. Open – Round Two

Tournytt

Stenson ser ut att missa cutten i US Open

En kämpande Henrik Stenson spelade en bättre runda på fredagen än dagen innan, men ändå ser det inte ut att räcka hela vägen.

Text: Jesper Johansson • 2017-06-16 Uppdaterad 2017-06-16
Stenson ser ut att missa cutten i US Open

Det är fortfarande tidigt av fredagens golfande på Erin Hills i Wisconsin, men Henrik Stenson är redan klar. Och det ser ut som att svensken inte får spela resterande dagar i US Open, då kvalgränsen just nu är vid +1, två slag bättre än Stensons resultat.

Efter torsdagens runda var Henrik Stenson två över par, och piskad att spela bättre för att klara kvalgränsen.

Det gjorde han också, men hans runda ett över par ser inte ut att räcka.

Efter fyra raka par gjorde Henrik Stenson en bogey på hål 14. Hål 18 lyckades dock världssexan göra en birdie och han var tillbaka två över par.

Hans väg in mot klubbhuset bjöd på ett betydligare färggladare scorekort. En birdie på relativt enkla hål 1 gjorde att Stenson var på rätt sida cutten, men en bogey på hål tre och en dubbel på hål fyra gjorde att det såg dystrare ut.

Men så var det också ett färgglatt scorekort vi fick se av Stenson. En birdie på hål 5 och ytterligare en på hål 7 gjorde att han var tillbaka på par för dagen – och fortsatt två över par totalt.

En till birdie behövde göras, men så blev det inte. Par på hål åtta och bogey på hål nio gjorde att han gick runt på 73 slag, och ser ut att missa kvalgränsen.

Här är svenskens scorekort från fredagen:

Stenson ser ut att missa cutten i US Open
Stenson ser ut att missa cutten i US Open

Text: Jesper Johansson • 2017-06-16
TournyttHenrik StensonTournyttUS Open
Scroll to Top